po wyjeciu kluczyka gasna zegary pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bielczyk102
    Classic
    • 2009
    • 4

Dzieki za miłe przywitanie
    bielczyk102kb
  • norwoks
    Classic
    • 2008
    • 15

Witam serdecznie , moj kolega sie smije ze mnie ze skody to "SCHODY" bo to juz moja 5 octavia i z każdajest jakiś problem ale i tak je lubie:-) Do rzeczy: Gdy wyjme kluczyk ze stacyjki to gasną zegary tzn ginie przebieg dzieny auta a wskazniki pozostaja w tym miejscu co są, wygląda to tak jak bym wyjecie kluczyka odcinało prąd licznikowi a przy tym resetuje sie zegarek i licznik.A gdy włoże kluczyk i przekrece go to wskazówki wracaja do zera.Czy ktoś wie o co chodzi?Jak można to naprawić?Co mogło paść?Jest to TDI SLX z 1999 roku.
    aaa

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...tutaj link do podobnego tematu:
      Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

Taka usterka nie pojawia sie sama z siebie, przewaznie ktos jej pomogl.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• norwoks
        Classic
        • 2008
        • 15

Ja już autko kupiłem z ta usterką, właściciel właśnie mówił ze zrobiło się to po wymianie akumulatora, chyba ktoś jakieś zwarcie zrobił.
        aaa

Komentarz

• dariuspolo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1168

norwoks, sprawdz (jak w tym linku opisane) odpowiedni pin na licznikach czy dochodzi prad.
          T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
          SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
          Zuzycie paliwa

Komentarz

• norwoks
            Classic
            • 2008
            • 15

Sprawdze to dziś i napisze czy pomogło

[ Dodano: Czw 29 Maj, 08 17:17 ]
            Dokładnie brakowało plusa w 23 pinie w niebieskiej kostce ale gdy go tam podłączyłem to po wyjeciu kluczyka wszsytko jak fabryka mówi czyli ok ale gdy odpale auto wszystkie wskazówki nie ruszaja ale jak znów odłącze plusa od pinu 23 to ruszają i wskazują tak jak powinno być!Wiec wpałem na pomysł ze musze znaiść plusa który jest puki nie przekreci sie kluczyka:-) i znalazłem takiego w kostce do przełącznika kierunkowskazów, poprowadziłem go do pinu 23 i wszystko chodzi:-) choć nie jest to dobre rozwiązanie to narazie musi wystarczyć.
            aaa

Komentarz

Pracuję...