star200, w standardowe miejsca z tyłu wchodzą 13cm. W półkę np elipsy 6x9. pozdr
Zwariował centralny zamek i szyby
Zwiń
X
-
Zwariował centralny zamek i szyby
Cześć Wszystkim,
ostatnio po kilku dniach deszczu zwariował mi centralny zamek. Na 100% zamyka tylko drzwi kierowcy, resztę jak mu się zachce, z otwieraniem jest podobnie. Jeździłem tak z 2 dni i doszły do tego wszystkiego szyby, które raz sie otwierają a raz nie (4 elektryczne), jedna za kierowcą nawet sie sama czasami otwiera podczas jazdy :evil: . Oczywiście do tego wszystkiego włącza się sam alarm i sam sie wyłącza - po prostu szok. Miał ktoś podobny problem?
Dzisiaj zawiozłem auto do elektryka ale po jego minie widziałem że może być kiepsko.
-
-
No więc tak, elektryk doszedł do tego że winowajca jest kostka przy silniczku w tylnych drzwiach za kierowcą, na razie odpiął całe drzwi i mam przez weekend obserwować czy jest ok, ale wygląda na to że teraz wszystko gra.
Tomek-L, jak zalało wodą tę kostkę, to skoda bardzo kiepsko to rozwiązała (chyba że to patent VW).
Fakt że wymieniałem mechanizm w tych drzwiach przez słynny plasticzek, jakiś miesiąc temu ale silnik z kostka przełożyłem ze starego mechanizmu a wcześniej nic się nie działo....przypadek??
Tak czy inaczej faktycznie przez jedne drzwi wariował mi cały układ.
Komentarz
-
-
witam,
podłączę się do wątku.
problem poniekąd również z kierunkowskazami (kierunkowskaz).
objawy:
1. podczas jazdy potrafią się załączyć kierunki i świecą się cały czas. Równocześnie blokuje się centralny zamek.
2. kierunki się załączają razem z centralnym, po chwili gasną i zamek cent. jest wyłączany. Potrafi się to powtarzać parokrotnie.
3. Ww. 2 pkt. nasilają się po opadach deszczu lub po obniżeniu temp. poniżej 10 stp. krótko mówiąc wpływ wilgoci na jakiś układ.
podłączyłem VAG-a i wyświetlił błąd w lewym tylnym siłowniku drzwi. Sprawdziłem przewody, wszystko było OK. Po odłączeniu siłownika (wypięcie kostki), objawy nadal się pojawiały.
Macie pomysł co może być przyczyną czegoś takiego, może moduł komfortu się uszkodził.
P.S. wyłączyłem za pomocą VAG-a opcję zamykania drzwi po przekroczeniu prędkości 15 km/h lecz objawy nie zniknęły.
zajrzę w wolnej chwili do kostek od poszczególnych siłowników w drzwiach.
Poproszę o sugestię,
z góry dzięki1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Wilgoc i jej wplyw na modul komfortu przezylem i ja opisujac co znalazlem i jak usunalem usterke : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...modul+komfortuPL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz