Zamieszczone przez ARobert
dziwne stuki od strony paska wielokinowego
Zwiń
X
-
dziwne stuki od strony paska wielokinowego
Proszę drogich kolegów o jakieś podpowiedzi. Ostatnio podczas uruchamiania silnika dobiegają mi dziwne odgłosy (stuki) od strony paska wielokinowego. Słychać je przez jakieś 20-30 sekund po czym giną. Raz są raz ich nie mam. Im samochód bardziej zimny tym mocniej je słychać (coś takiego jakby mały młoteczek uderzał ). Wymieniłem napinacz paska i pasek bo stawiałem na napinacz. Pojawił się olej pod siłownikiem i myślałem że nie trzyma ale to nie to. Może ktoś miał podobne objawy i wie jak podejść do tematu. Silnik ASV przebieg 109000km
-
-
cos w stylu jakby dzwonienia i do tego szum ciezko mi ten dzwiek jest opisac ale szcze powiem w moim przypadku bylo to kolo pasowe juz w krytycznym stanie. podczas jazdy dzwiek milknal na wolnych obrotach cos dzwonilo. wiadomo ze w klekotach ten dzwiek ciezko uslyszec jesli usterka dopiero zaczyna powstawac. mialem szczescie ze dojechalem do mechanika bo byloby nieciekawie.Damian
Komentarz
-
-
kurcze nie pamietam ale chyba jakies okolo 300 zl. nie chce cie sklamac ja duzo wydaje na auto i mogly mi sie pomylic czesci takze nie sugeruj sie wartoscia na 100%. najlepiej zapytaj mechanikow z elektryki oni sie na tych sprawach znaja co gdzie piszczy i co to dokladnie moze byc. nie tak. no chyba ze tkos iny z forum mogly ci napisac przypuszczalna cene zesci i roboty.Damian
Komentarz
-
Komentarz