[O1] Centrany zamek lub auto alarm.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomili7
    Classic
    • 2009
    • 7

Zamieszczone przez _tm_
    My negujemy tylko tezę, którą można streścić w zdaniu "co za idiota kupuje RS-a, skoro może kupić 1.8TSI, zawirusować go i ma się coś lepszego niż RS. I to sporo tańszego.".
    D O K Ł A D N I E
  • Artur73
    Drive
    • 2007
    • 82

Witam. Od dwóch tygodni wariuje mi prawdopodobnie centralny zamek, obiawia się to tym, że samochód sam się rygluje po otwarciu lub zamknięciu drzwi i uzbraja auto alarm. Dzieje się to tylko przy wyłączonym zapłonie i jak jest gorąco na dworzu. Dodatkowo jak się rygluje z guzika w podłokietniku, zamyka wszystkie rygle, następnie odbija rygiel w drzwiach kierowcy. problem w tym, że raz działa wszystko dobrze, a tak jak wczoraj 6 razy musiałem go otwierać pilotem, wyjełem kluczyk ze stacyjki i się zaryglował sam.
    Może ktoś się już spotkał z taką usterką? Co może ją powodować? Dziękuję za sugestie.

Komentarz

• Andrev3
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 6116

Prawdopodobnie to wina alarmu a nie centralnego. Skoro masz alarm z centralnym razem to tu może tkwić przyczyna. Podjechałbym do zakładu który Ci to montował i niech sprawdzą. Pozdrawiam
      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Artur73
        Drive
        • 2007
        • 82

Byłem wczoraj w serwisie z w/w usterką i na moje szczęście zapisały się błędy od zamka, ponieważ wczoraj było chłodniej wszystko działało. Panowie z serwisu stwierdzili, że na podstawie tych błędów wymienią zamek.

Komentarz

• bary
          Drive
          • 2008
          • 57

U mnie stało się oś dziwnego. Pare dni temu padał ostro deszcz, ale naprawdę lało. Auto stało na podwórku. Wyobraźcie sobie, ze wczoraj chcę zamknąć moją szkodzinkę z pilota, a tu zamykają się wszystkie drzwi oprócz tych za kierowcą. Musiałem wcisnąć rygiel ręcznie. Otwierały się wszystkie automatycznie, ale zamykały się tylko 3 + klapa bagażnika. Auto postało całą noc na podwórku, dzisiaj zamykam z pilota i jest OK. DZIWNE. wszystkie drzwi znowu sie zamykają. Czytałem gdzieś na forum, że mogła zamoknąć jakaś kostka w drzwiach. Jednak jak spojrzałem na dzrwi od pasażera za kierowcą, to zauważyłem, że uszczelki dobrze dolegają do szyby. Czy ktoś może cos poradzić, bo po każdym deszczu nie chcę sprawdzać wszystkich drzwi czy się ryglują.

Komentarz

• Ponury
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 57

A u mnie problem z drzwiami kierowcy. Z pilota wszystko działa dobrze. Ale kiedy chcę się zamknąć od środka naciskam przycisk - ryglują się wszystkie drzwi - po kilku sekundach drzwi kierowcy otwierają się.

Ponury
            Octavia Tour Ice+ 1.6
            Garmin nuvi 250W
            President Walker + Alan ML-145 + reflektometr

Komentarz

• bary
              Drive
              • 2008
              • 57

Ja poradziłem sobie ze swoim problemem

Komentarz

• Artur73
                Drive
                • 2007
                • 82

Ponury, U mnie rygiel od strony kierowcy też odbijał po wcześniejszym zamknięciu z guzika, ale tylko w goręce dni. Wymieniono mi zamek w drzwiach i problem ustał.

Komentarz

• Bezproblemowy
                  Classic
                  • 2008
                  • 1

Witam wszystkich!!! Mam problem z Octavią1 z silnikem 1.9TDI, a mianowicie przez pilota nie można ryglować drzwi kierowcy-zamyka się klapa bagażnika, drzwi wszystkie prócz kierowcy. Zauważyłem że nie świeci się dioda od zamka centralnego i nie podgrzewa się lusterko kierowcy. Został wymieniony zamek i moduł od drzwi kierowcy. Problem nadal pozostał. Proszę o Waszą pomoc. Pozdrawiam

Komentarz

• zurcio
                    RS
                    • 2008
                    • 2046

Bezproblemowy, skoro zamek został wymieniony, pogrzebał bym w alarmie
                    dodatkowo dioda od alarmu, więc wnioskuję że to nie mechaniczne uszkodzenie
                    Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Witek1952
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 196

Witam serdecznie.Mam identyczną sytuację.Dodatkowo nie działa mi regulacja lewego lusterka.Po zdemontowaniu tapicerki drzwi okazało się, że wtyczka do modułu komfortu skorodowała i to tak, że pozostał w niej jeden pin od modułu.Wymieniłem moduł komfortu,zamek w drzwiach i dalej to samo.Vag mówi, że nie ma połączenia na jednym przewodzie.Spróbuję jeszcze zmienić całą wiązkę bo mam podejrzenie, że w samej wtyczce już nie ma przejścia.Pozdrawiam.
                      Witek

Komentarz

Pracuję...