Zamieszczone przez _tm_
[O1] Centrany zamek lub auto alarm.
Zwiń
X
-
[O1] Centrany zamek lub auto alarm.
Witam. Od dwóch tygodni wariuje mi prawdopodobnie centralny zamek, obiawia się to tym, że samochód sam się rygluje po otwarciu lub zamknięciu drzwi i uzbraja auto alarm. Dzieje się to tylko przy wyłączonym zapłonie i jak jest gorąco na dworzu. Dodatkowo jak się rygluje z guzika w podłokietniku, zamyka wszystkie rygle, następnie odbija rygiel w drzwiach kierowcy. problem w tym, że raz działa wszystko dobrze, a tak jak wczoraj 6 razy musiałem go otwierać pilotem, wyjełem kluczyk ze stacyjki i się zaryglował sam.
Może ktoś się już spotkał z taką usterką? Co może ją powodować? Dziękuję za sugestie.
-
-
U mnie stało się oś dziwnego. Pare dni temu padał ostro deszcz, ale naprawdę lało. Auto stało na podwórku. Wyobraźcie sobie, ze wczoraj chcę zamknąć moją szkodzinkę z pilota, a tu zamykają się wszystkie drzwi oprócz tych za kierowcą. Musiałem wcisnąć rygiel ręcznie. Otwierały się wszystkie automatycznie, ale zamykały się tylko 3 + klapa bagażnika. Auto postało całą noc na podwórku, dzisiaj zamykam z pilota i jest OK. DZIWNE. wszystkie drzwi znowu sie zamykają. Czytałem gdzieś na forum, że mogła zamoknąć jakaś kostka w drzwiach. Jednak jak spojrzałem na dzrwi od pasażera za kierowcą, to zauważyłem, że uszczelki dobrze dolegają do szyby. Czy ktoś może cos poradzić, bo po każdym deszczu nie chcę sprawdzać wszystkich drzwi czy się ryglują.
Komentarz
-
-
Witam wszystkich!!! Mam problem z Octavią1 z silnikem 1.9TDI, a mianowicie przez pilota nie można ryglować drzwi kierowcy-zamyka się klapa bagażnika, drzwi wszystkie prócz kierowcy. Zauważyłem że nie świeci się dioda od zamka centralnego i nie podgrzewa się lusterko kierowcy. Został wymieniony zamek i moduł od drzwi kierowcy. Problem nadal pozostał. Proszę o Waszą pomoc. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam serdecznie.Mam identyczną sytuację.Dodatkowo nie działa mi regulacja lewego lusterka.Po zdemontowaniu tapicerki drzwi okazało się, że wtyczka do modułu komfortu skorodowała i to tak, że pozostał w niej jeden pin od modułu.Wymieniłem moduł komfortu,zamek w drzwiach i dalej to samo.Vag mówi, że nie ma połączenia na jednym przewodzie.Spróbuję jeszcze zmienić całą wiązkę bo mam podejrzenie, że w samej wtyczce już nie ma przejścia.Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
Komentarz