Xenony - zgasły

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wheelmaker
    Classic
    • 2009
    • 4

Xenony - zgasły

Witam
    Mam problem z SKODY 1,9 TDI 1999 r Jak silnik jest ciepły nie chcę mi odpaleniem rozrusznik kreci ale nie może przerzucić wymieniłem akumulator ale nic nie pomogło Natomiast nie mam tego problemu jak jest silnik zimny . Czy może ktoś wie jaka może być tego przyczyna?
    Pozdrawiam
  • Krzaku_NS
    Drive
    • 2008
    • 44

Xenony - zgasły

Witam wszystkich
    Mam octavke na oryginalnych xenonach 2004. Jakiś tydzień temu padła mi jedna żarówka (prawa lampa)kupilem wymieniłem 2 tak jak wszyscy zalecają. Po dwóch dniach zgasła mi lewa. Pojechałem do serwisu tam gdzie wymieniali i kolesie rozłożyli ręce. Zaczęli szukać przyczyny. Wyciągnęli obydwie lampy i zaczęli poklei przedkładać miedzy lampami wszytko przetwornice i zapłonniki. Stwierdzili że lewa przetwornica jest walnieta.Po przełożeniu prawej przetwornicy na lewą lampę zaczęła świecić ale tylko na dól. Zamówiłem przetwornice pojechałem z nową założyli i lampa zgasła.A inny koleś mi powiedział że nie wolno mieszać miejscami przetwornic bo sie rozkodują i tak sie stało nie mam teraz w ogóle świateł i w ASO nie potrafią mi pomóc. Może ktoś z Was sie z takim czymś spotkał?
    proszę o pomoc

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Z tymi przetwornicami cos czaruja, a co ma piernik do wiatraka.

Co znaczy ze gasna?? A jak przekrecisz to zapalaja i gasna czy nic, widac, ze zarowka probuje wystartowac?? Bo moze nie przetwornica, a zaplonnik, to cos przykrecane do zarowki. Ja mam z tym czasem problem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Krzaku_NS
        Drive
        • 2008
        • 44

Nie zapalają sie w ogóle. Jakby z jednej strony próbowała ale nie zapala sie. Jak robili te przekładki to zamieniali zapłonniki i są niby obydwa sprawne.

Komentarz

• Witek1952
          Ambiente
          • 2007
          • 196

Witam serdecznie.Może ma to związek z faktem, że regulację takich reflektorów idzie zrobić tylko Vagiem.Tam jest opcja regulacji prawego i lewego reflektora.
          Witek

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Witek1952
            Może ma to związek z faktem, że regulację takich reflektorów idzie zrobić tylko Vagiem.Tam jest opcja regulacji prawego i lewego reflektora
            Za pomocą Vag-a można dokonać poziomowania xsenonów.W dodatku w Octavii łączymy się vagiem ze sterownikiem lewej lampy-prawa adaptuje się automatycznie.Oczywiście poziomowanie nie zastępuje regulacji mechanicznej-jest to tylko ustawienie silniczków regulacji w położeniu środkowym(optymalnym).Zamiana samych zapłonników miejscami(tzw .przetwornic) nie powoduje rozkodowania.Natomiast to co znajduje się z tyłu na lampach to jest sterownik z przekaźnikiem do xenonów.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Regulacja jest chyba opisana na stronie ADAKO albo Ross_Techa. Trzeba ustawic adaptacje, a potem ustawic lampy recznie tak jak ustawia sie zwykle lampy.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Krzycho-63
                Rider
                • 2007
                • 628
                • Superb II (3T4)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                Trzeba ustawic adaptacje, a potem ustawic lampy recznie tak jak ustawia sie zwykle lampy
                Dokładnie w tej kolejności.
                Skoda Superb II Ambition
                2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• kamilek
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 196

pozwole sobie na odkopanie kotleta, gdzie szukac przetwornicy? O1po lifcie
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=45

im wolniej jedziesz, tym dluzej Cie ogladaja

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

kamilek, z tyłu do lampy jest przymocowana. taki srebrny aluminiowy kwadracik.
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• kamilek
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 196

Zamieszczone przez lukasz3112
                      kamilek, z tyłu do lampy jest przymocowana. taki srebrny aluminiowy kwadracik.
                      yyyyy, cos mi sie zdaje ze to nie jest przetwornica, patrzac po allegro to inaczej powinna wygladac, hmmmm
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=45

im wolniej jedziesz, tym dluzej Cie ogladaja

Komentarz

Pracuję...