Delikatnie wyczuwane stuki przy nagłym dodawaniu gazu
Zamieszczone przez Mettler
w czasie jazdy ( droga bez dziur) pękła i rozpadła się tylna szyba
Zamieszczone przez kowal 2002
Coś mi świta, że chyba w OI też były takie przypadki...
tak miałem ja jechałem sobie i strzeliła mi tylna szyba w drobny mak.Auto było na gwarancji i w ASO Wimar jerozolimskie wypieli sie tyłkiem że nie podlega cos takiego gwarancji mimo to ze pan od gwarancji powiedział mi ze to jest wada fabryczna :diabelski_usmiech olałem ich i zrobiłem sam na swoja rękę na Okęciu niedaleko od reala jadąc w strone Janek,nie pamiętam adresu i ceny bo robiłem 4 lata temu lae do tej pory trzyma jak należny
Delikatnie wyczuwane stuki przy nagłym dodawaniu gazu
Witam. Mój problem z Octavką polega na tym, że podczas jazdy na np. 4 czy 5-tym biegu,(ale pewnie i na niższym też) gdy puszcze nogę z gazu i nagle depne go do podłogi, czuć delikatne uderzenie, takie jakby były gdzieś luzy na przegubie czy cos takiego. Co to może byc i jak sobie z tym poradzić????
prawdopodobnie masz do wymiany poduszkę wahliwą silnika, miałem ten sam objaw lecz w silniku 1,8 agu , po wymianie cisza i spokój. koszt poza aso 98 pln
Ale czy wadliwa poduszka silnika nie powodowałaby, że silnik się "trzęsie" ??
Ja mam wrażenie, że jak np, ruszam to jest jakby luz gdzieś na trybach, coś co przekazuje naped na koła - sory za takie wyjasnienie, ale jeste ops: m laikiem.
[ Dodano: Sro 16 Lip, 08 08:42 ]
Rozmawiałem przed chwilą z kolegą mechanikiem. Potwierdził wasze przypuszczenia, że może to być jakas poduszka pod skrzynią, albo przegub. Przegub to ja mam do wymiany, bo na skretach w lewo słychać jak prawy terkocze, ale delikatnie. Także mam nadzieję, że to tylko ta poduszka. Jade dzisiaj na diagnostyke, jak sie dowiem czegoś więcej, to dam znać.
[ Dodano: Sro 16 Lip, 08 22:49 ]
sprawdziłem poduszki pod skrzynia biegów - jest OK. Teraz wymienię przegub w piatek i zobaczymy.
[ Dodano: Czw 11 Wrz, 08 11:48 ]
OK, sprawa wyjaśniona. Kolega wymienił dwie tuleje - wsadził je nieco inaczej, niż są zakładane orginalnie - poprawa była, ale nie taka na jaką oczekiwałem. Wymieniłem prawy przegub, poniewaz delikatnie stukał na zakretach i powiem wam, ze problem stuków znikł. Takze sprawa zalatewiona. Pozdrawiam
Komentarz