[O2] lampka układu kontroli składu spalin

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KyLo
    Classic
    • 2008
    • 37

Brązowy to -
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

Mam problem z tą lampką. Czy ktoś wie, jaką usterkę może oznaczać? Wiem, że trzeba sprawdzić na kompie, ale nawet w ASO przed piątkiem nie chcą mnie widzieć, a w sobotę miałem wyjeżdżać... :cry: :cry: :cry:

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

mnie się to zdarzyło przy zapieczonych kierownicach, ale oczywiście towarzyszyły temu iinne charakterystyczne objawy.
      moze to oznaczac IMHO wiele rzeczy, od pierdół po istotne...
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• WIELKIBONGO
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1594
        • Superb II (3T4)

U mnie oznaczały kłopoty z recyrkulacją spalin i wymianą "drobiazgu" za 1300 zł
        NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
        BYŁA TEŻ CEGA
        A TERAZ JEST SUPERB CBBB
        MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

A u mnie regularnie zapala się średnio co dwa miesiące, tylko że w Peugeot Boxer.
          Silnik gaszę, uruchamiam ponownie i mam dwa miesiące z głowy.
          ASO mówi, że nić się nie dzieje, niby czasem tak jest jak elektryka wilgotna czy cuś takiego
          W O2 przy jeździe w mocnych opadach deszczu często zapala mi się lampka świec żarowych, wystarczy zatrzymać się, odczekać z 1 min. i dalej ogień.

Szczerze mówiąc nie chce mi się nawet jeździć do ASO z takimi głupotami bo pół życia bym tam spędził

Ale jeśli nie gaśnie to faktycznie trzeba odwiedzić, z tego co się orientuję jeżdżąc z zapaloną kontrolką problemów sobie nie narobisz, tylko tyle że rozprasza ...
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• adeks
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 87

Zamieszczone przez fernando
            Mam problem z tą lampką. Czy ktoś wie, jaką usterkę może oznaczać? Wiem, że trzeba sprawdzić na kompie, ale nawet w ASO przed piątkiem nie chcą mnie widzieć, a w sobotę miałem wyjeżdżać...
            Ja miałem ten sam problem i walczyłem z nim (z ASO) 3 miesiące. Najpierw było tak, że się kontrolka zapalała po ~700 km od skasowania. Dwie następne wizyty w ASO -wymiana przepływki. Częstotliwość zapalania się kontrolki ~1200 km. Następna wymieniona przepływka i dalej to samo.
            Straciłem cierpliwość i wysmarowałem pisemko, że jak sobie nie poradzą to występuję na drogę prawną, żeby samochód wymienić na nowy. Wiem, że ASO wciągnęło w sprawę SAP i decyzja, że auto zostawiam im na dwa tygodnie. Wiem, że znowu wymienili przepływkę i coś jeszcze ale nie powiedzieli co, prócz tego zmienili program sterujący silnikiem. Otrzymałem samochód z powrotem i informacja, że jeśli jeszcze raz zapali się kontrolka to wymienią ECU.
            Od tego czasu zrobiłem 15 kkm i... cisza
            fernando nie odpuszczaj ASO, a jak nie mogą sobie poradzić to niech się skontaktują z ASO w Zielonej Górze.
            Z zapaloną kontrolką możesz jeżdzić - informuje ona jedynie o nieprawidłowym składzie spalin. Czasami również może się zapalić gdy zatankujesz kiepskie paliwo.
            Octavia 2.0 BKD

Komentarz

Pracuję...