Brązowy to -
[O2] lampka układu kontroli składu spalin
Zwiń
X
-
A u mnie regularnie zapala się średnio co dwa miesiące, tylko że w Peugeot Boxer.
Silnik gaszę, uruchamiam ponownie i mam dwa miesiące z głowy.
ASO mówi, że nić się nie dzieje, niby czasem tak jest jak elektryka wilgotna czy cuś takiego
W O2 przy jeździe w mocnych opadach deszczu często zapala mi się lampka świec żarowych, wystarczy zatrzymać się, odczekać z 1 min. i dalej ogień.
Szczerze mówiąc nie chce mi się nawet jeździć do ASO z takimi głupotami bo pół życia bym tam spędził
Ale jeśli nie gaśnie to faktycznie trzeba odwiedzić, z tego co się orientuję jeżdżąc z zapaloną kontrolką problemów sobie nie narobisz, tylko tyle że rozprasza ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoMam problem z tą lampką. Czy ktoś wie, jaką usterkę może oznaczać? Wiem, że trzeba sprawdzić na kompie, ale nawet w ASO przed piątkiem nie chcą mnie widzieć, a w sobotę miałem wyjeżdżać...
Straciłem cierpliwość i wysmarowałem pisemko, że jak sobie nie poradzą to występuję na drogę prawną, żeby samochód wymienić na nowy. Wiem, że ASO wciągnęło w sprawę SAP i decyzja, że auto zostawiam im na dwa tygodnie. Wiem, że znowu wymienili przepływkę i coś jeszcze ale nie powiedzieli co, prócz tego zmienili program sterujący silnikiem. Otrzymałem samochód z powrotem i informacja, że jeśli jeszcze raz zapali się kontrolka to wymienią ECU.
Od tego czasu zrobiłem 15 kkm i... cisza
fernando nie odpuszczaj ASO, a jak nie mogą sobie poradzić to niech się skontaktują z ASO w Zielonej Górze.
Z zapaloną kontrolką możesz jeżdzić - informuje ona jedynie o nieprawidłowym składzie spalin. Czasami również może się zapalić gdy zatankujesz kiepskie paliwo.Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
Komentarz