Również polecam michelin energy. Z uniroyal rainsport też mam dobre doświadczenia.
[O1] brak pradu w gniezdzie zapalniczki
Zwiń
X
-
[O1] brak pradu w gniezdzie zapalniczki
po zwarciu w gniezdzie zapalniczki znikl mi prad w gniezdzie zapalniczki bezpieczniki cale wszystkie sprawdzone autko kupilem tydzien temu i taki zonka jak mam poznac typ silnika 1.9 sdi a reszta ? gdzie znalesc dane
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
-
-
bezpieczniki napewno dobre kazdy wyciaglem i sprawdzilem przejscie miernikiem sciaglem oslony pod kolumna kierownicy znalazlem kabel ktory dochodzi z zapalniczki do stycznika stycznik rowniez sprawny ale po przekreceniu kluczyka sie nie zalacza jezeli palacze pna rutko stycznik prad wtedy dochodzi do zapalniczki czyzby to cos mialo jakies zasilenie ze stacyjki bo prad dochodzi i do stycznika na styk i na cewke tegoz stycznika tak jakby brakowalo MASY. :?:Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
Komentarz
-
-
szybko pisalem bo wyjezdzalem do kielc ok 610 km w jedna strone przepraszam za bledy, autko ok. srednia 5.5 l/100 km. Jezeli stycznik polacze na krutko to prad dochodzi do zapalniczki z orginalnego zasilania tzn jezeli cewke stycznika zasile masa i plusem zewnetrznym. Dzieki za zainteresowanie moja sprawa.Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
A mówiła mama -
Komentarz
-
-
Po wyjezdzie z kolega do kielc trzeba bylo wyjechac z rodzina na weekend , zebym wiedzial ze te autka >>oktawie<< sa takie dobre, to bym w oplu omedzeA '91 2.0i nie siedzial 6 lat tylko kupil wczesniej. Teraz moge poszukac na spokojnie moze cos znajde a czy cos moze bys ze stacyjka? Chociaz radio dziala i po wyciagnieciu kluczyka sie wylacza tak jak to bylo z tym gniazdem zapalniczki dopuki nie wyciaglem kluczyka to prad byl. :!: :?: MAREKZU bezpieczniki wyciagalem po kolei i sprawdzalem miernikiem przejscie wiec jestem pewny na 100% ze sa sprawne a gdzie moge znalesc jakiej wartosci powinny byc bezpieczniki w odpowiednich miejscach ja niemam ani jakiejkolwiek ksiazki ani innych danych ? nawet zadnej naklejki o typie silnika w bagozniku pewno autko bite i malowane!!!Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
A mówiła mama -
Komentarz
-
-
nawet zadnej naklejki o typie silnika w bagozniku pewno autko bite i malowane!!!
poza tym rodzaj silnika jest na naklejce na osłonie paska rozrządu.
Co do zapalniczki to u mnie gniazdko ma zasilanie bez przerwy, niezależnie od tego czy mam przekręcony kluczyk czy nie.
pzdr.
Komentarz
-
-
co do niedziałającej zapalniczki to potwierdzam co kolega spławik Ci napisał jeśli masz 4 elekt. szyby to zapalniczka zadziała jak wyłączysz blokadę tylnych szyb przynajmniej u mnie tak jest i działa przy włączonym zapłonie, natomiast nalepka z danymi podstawowymi o pojeździ znajduje się u mnie w bagażniku po lewej stronie pod wykładziną a nr. silnika jest jeszcze naklejony na obudowie paska rozrządu.
[ Dodano: Sro 30 Lip, 08 13:44 ]
z radiem jest ponoć taka sprawa że jeśli posiadasz radio nie dedykowane dla skody to musisz w kostce iso zamienić przewody doprowadzające prąd do radia tj. jeden którym płynie cały czas prąd z akumulatora i podtrzymuje pamięć radia a drugi to ten od sterowania włączaniem i gaszeniem radia kluczykiem trzeba je zamienić miejscami i powinno działać bo jak podłączysz tak jak był w kostce oryginalnie to będzie Ci tracić pamięć i po wyłączeniu zapłonu po pewnym czasie prąd znika. u mnie tak było!. Pozdro dla wszystkich
Komentarz
-
-
Dziekuje wszystkim rzeczywiscie przyczyna byla blokada opuszczania tylnych szyb !!!!!!!Do;>>rolek110<< radio mam orginalne wv po wyciagnieciu kluczyka wylacza sie i mruga czerwona kontrolka w radiu "pseudo alarm" wiec narazie z rozkodowaniem i strata pamieci niemam problemu. Jeszcze raz dziekuje i POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!! Wedlug mnie temat uwazam za zamkniety i zalatwiony pozytywnie.
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
A mówiła mama -
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Romekm76Dziekuje wszystkim rzeczywiscie przyczyna byla blokada opuszczania tylnych szyb !!!!!!!Zamieszczone przez Romekm76eszcze raz dziekuje i POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!! Wedlug mnie temat uwazam za zamkniety i zalatwiony pozytywnie.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
>>splawik<< dzieki za podpowiedzi jestem nowy wiec ucze sie od WAS wszystkich oczywiscie juz kliknolem POMOGL pozdro!!! :wink:Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
A mówiła mama -
Komentarz
-
Komentarz