Zamieszczone przez szkoda
Prosze o pomoc pala sie dwie kontrolki
Zwiń
X
-
Prosze o pomoc pala sie dwie kontrolki
zaczne od tego ze mechanik ze mnie zaden
Dalem ojcu samochod , sie okazalo ze zostawil go na 7 godzin na swiatlach ... Nie pali, objawy typowe dla padnietego akumulatora , tylko ze pala sie dwie kontrolki, jedna to chyba od swiec zarowych a druga to samochod z kluczykiem, Podlaczylem z kolega kable, odpalal by po sekundzie zgasnac ... prosze o pomoc, gdyz woze Octavka towar codziennie i samochod po prostu musi byc na chodzie.
Octavia I 1,9 TDI ASZ, 130 kucy 2003 rok.
pozdrawiamMój samochód to nie biała Honda ... Srebrna Octavia, szybsza niż wygląda
-
-
Trzeba wykasowac blad immo z licznika, bo nie zapali. Szczerze mowiac to dziwne ze przy padnietym aku wyskoczyl blad komunikacji licznik-ECU no ale wszystko mozliwe.
Czyli naladowac aku, zabrac VAG-a (np Ziomala poprosic) wykasowac blad i w droge
Zastanawia mnie tylko dlaczego swieca swiece, ale moze cos jeszcze sie pogryzlo, dlatego mowie o VAG-u.
Komentarz
-
-
HaSaNN, dzisiaj wracam na wieś do nas więc możemy wieczorkiem się zvażyć
Zamieszczone przez MaicroftTrzeba wykasowac blad immo z licznika, bo nie zapali. Szczerze mowiac to dziwne ze przy padnietym aku wyskoczyl blad komunikacji licznik-ECU no ale wszystko mozliwe.
HaSaNN, a te świece to się świecą czy mrugają ?
Zadzwon do mnie koło 15 to umowimy się tel (668155521).Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ziomal :
swiece : hmmm juz sam nie wiem jak do Ciebie zaadzwonie pozniej to Ci powiem to sprawdze.
dziekuje za dobre rady.
pozdrawiam
[ Dodano: Sro 30 Lip, 08 12:42 ]
napisze na przyłośc : Vag wykazał ze silnik jest zablokowany przez immobilizer, błędu sie nie dało usunąć, wsadzając zapasowy kluczyk kontrolki swiec zarowych i immobilizera przestały świecić , ładowałem prostownikiem akumulator, akumulator okazał sie zdechniety , se nowy kupiłem , i działało
pozdrawiam i dziekuje tym co pomogli.Mój samochód to nie biała Honda ... Srebrna Octavia, szybsza niż wygląda
Komentarz
-
Komentarz