Zepsuty wentylator od klimy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mebluk1
    Classic
    • 2009
    • 17

witam, ja jestem Węgrem , mieszkam we Wrocławiu i pytanie moje to :gdzie można zamówić naklejke OCP i T-shirt ewentualnie? :roll:
  • drache91
    Classic
    • 2007
    • 29

Witam,dobiłem wczoraj gazu do klimy bo nie działała i powiedziano mi ,że mam zepsuty wentylator od klimatyzacji i mam udać się do elektryka bo są jakieś spadki na wyswietlaczu na tym urządzeniu.Według mnie wszystko jest ok, 2 wiatraki pracują.A może to chodzi o coś innego?

Komentarz

• hsurim
      Elegance
      • 2006
      • 788
      • Kia
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Pokręć każdy z osobna ręką i zwróć uwagę, czy obracają się swobodnie.
      Powinny być wyczuwalne jedynie "opory" magnesów.
      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• a3maniak
        Classic
        • 2008
        • 5

Panowie to może ja się podłącze pod temat z klimą.

Silnik wentylatora mi strasznie głośno chodzi, niczym lądujący helikopter.
        Po podpięciu pod VAGa - silnik 2 wentylatora zwarcie na plusie.
        Inny VAG kolegi pokazał - silnik 2 wentylatora nieodpowiada/ zablokowany.

EDIT:
        Wkurzyłem się i kupiłem nowy
        1050zł w ASO
        A co tam raz sie żyje

Komentarz

• Gabrys1903
          Drive
          • 2009
          • 55

witam panów. mam taki problem mianowicie chodzi mi o duzy wentylator. w sobote gdy jechalem w nocy sobie pomyslalem a wl klime i zobaczy czy jest wszystko ok.. wł klime ale nie chodzila, to myslalem ze samochod stal pare godz na mrozie to cos tam moglo sie przmrozic, ale wrocilem do domo(samochod stał w garazu) temp byla ok 5 stopni i rano wyjechalem wl klime i chodzila. po przejechaniu 1km czulem jakis smrud jakby sie cos palilo. patrze pod maske a duzy wentylator (silniczek) poprostu sie palił. z jakiego powodu?? teraz przy wl klimy, zaden nie chodzi :cry: . Prosze o odp.

Pozdrawiam Gabrys1903

Komentarz

• mroko
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 659
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Odpowiedź nasuwa się jedna że po prostu wentylator się spalił i elektrycznie i w dosłownym tego słowa znaczeniu.
            Mógł się przyblokować np mogła tulejka się wyrobić na wałku wirnika i wałek się zablokował.
            Tylko powinien się spalić bezpiecznik. Dlatego przy wymianie wentylatora sprawdź bezpiecznik w jakim jest stanie i jaki w ogóle jest włożony. Jest to jeden z bezpieczników na akumulatorze.

Pozdrawiam
            Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• Gabrys1903
              Drive
              • 2009
              • 55

dzieki. ale sprawdzalem bezpieczniki na akumulatorze i wszystkie są dobre... tez sie zastanawiam czemu sie nie spalil.

Komentarz

• luks
                Ambiente
                • 2009
                • 240

ja wymieniałem wentylator klimy. także się spalił - plastikowy wirnik 'spłynął' na tej metalowej ośce. założyłem najtańszy za 130pln z netu i działa.. pewnie nie pociągnie następnych 100tys km bo już jak był nowy to było można poczuć lekkie bicie..
                skoda
                fuckyeah!

Komentarz

• Gabrys1903
                  Drive
                  • 2009
                  • 55

ale czy wentylatory są jakos ze soba połaczone ze jak jeden nie chodzi to i drugi?? dzisiaj pokazalem to mojemu znajomem ktory jest mechanikiem i twierdzi ze to jest wentylator od wody... spalił mi sie ten ( jak podniose maske i stoje przodem to swiatel samochodu to ten po prawej stronie.

Komentarz

• mroko
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 659
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Są połączone przez sterownik od wentylatorów. Ten o którym piszesz włącza się wtedy gdy samochód ma za wysoką temperaturę ale również włącza się razem z tym drugim wtedy gdy włączysz klime. Dodatkowo ma dwa biegi.
                    Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• Gabrys1903
                      Drive
                      • 2009
                      • 55

aha. czyli jak teraz np w korku temp. przekroczy 90' stopni to ten drugi się włączy czy nie??

Komentarz

Pracuję...