witam, ja jestem Węgrem , mieszkam we Wrocławiu i pytanie moje to :gdzie można zamówić naklejke OCP i T-shirt ewentualnie? :roll:
Zepsuty wentylator od klimy?
Zwiń
X
-
Zepsuty wentylator od klimy?
Witam,dobiłem wczoraj gazu do klimy bo nie działała i powiedziano mi ,że mam zepsuty wentylator od klimatyzacji i mam udać się do elektryka bo są jakieś spadki na wyswietlaczu na tym urządzeniu.Według mnie wszystko jest ok, 2 wiatraki pracują.A może to chodzi o coś innego?
-
-
Panowie to może ja się podłącze pod temat z klimą.
Silnik wentylatora mi strasznie głośno chodzi, niczym lądujący helikopter.
Po podpięciu pod VAGa - silnik 2 wentylatora zwarcie na plusie.
Inny VAG kolegi pokazał - silnik 2 wentylatora nieodpowiada/ zablokowany.
EDIT:
Wkurzyłem się i kupiłem nowy
1050zł w ASO
A co tam raz sie żyje
Komentarz
-
-
witam panów. mam taki problem mianowicie chodzi mi o duzy wentylator. w sobote gdy jechalem w nocy sobie pomyslalem a wl klime i zobaczy czy jest wszystko ok.. wł klime ale nie chodzila, to myslalem ze samochod stal pare godz na mrozie to cos tam moglo sie przmrozic, ale wrocilem do domo(samochod stał w garazu) temp byla ok 5 stopni i rano wyjechalem wl klime i chodzila. po przejechaniu 1km czulem jakis smrud jakby sie cos palilo. patrze pod maske a duzy wentylator (silniczek) poprostu sie palił. z jakiego powodu?? teraz przy wl klimy, zaden nie chodzi :cry: . Prosze o odp.
Pozdrawiam Gabrys1903
Komentarz
-
-
Odpowiedź nasuwa się jedna że po prostu wentylator się spalił i elektrycznie i w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Mógł się przyblokować np mogła tulejka się wyrobić na wałku wirnika i wałek się zablokował.
Tylko powinien się spalić bezpiecznik. Dlatego przy wymianie wentylatora sprawdź bezpiecznik w jakim jest stanie i jaki w ogóle jest włożony. Jest to jeden z bezpieczników na akumulatorze.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
Komentarz