engels, jak widać na focie, to widać, że ta część jest "wciskana". myślę, że musisz u siebie delikatnie podważać czymś nie ostrym i powoli wyciągać do góry ten schowek. gdzieś to już było opisane na forum, poszukaj w szukajce :wink:
Klimatyzacja-temat na czasie
Zwiń
X
-
Witam drache91 u mnie klimatronic zaczyna działać na maksa po około 2-3 minutach (chyba, nigdy nie mierzyłem) a jeśli chodzi o spalanie to mieszcze się w 6 litrach w mieście choć nie wiem ile by mi spalił bez klimy bo zawsze jej używamSkoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KejupWitam drache91 u mnie klimatronic zaczyna działać na maksa po około 2-3 minutach (chyba, nigdy nie mierzyłem) a jeśli chodzi o spalanie to mieszcze się w 6 litrach w mieście choć nie wiem ile by mi spalił bez klimy bo zawsze jej używam
Ja , jako tako nie odczuwam różnicy w spalaniu na klimie.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
drache91, w zasadzie natychmiast, odpalam silnik, wyjezdzam z garazu, pstrykalem w AUTO i za chwile mam chlodne powietrze z nawiewow (a pstrykalem w AUTO bo zawsze jakis kilometr przed koncem trasy przelaczalem na ECON). Spalanie to wzrastalo o jakies 0.5l na trasie (na biegu jalowym to zaleznie od tego jak ta klima chlodzila, np. normalnie pokazywalo 0.8l/h, a po zalaczeniu klimy przy +30C, skakalo nawet do 1.7l/h).
Komentarz
-
-
ziomal
mam takie samo spalanie jak Ty czyli 7,5 - 8 lytra ze wskazaniem na ta druga wartosc
Na wolny obrotach mam spalanie postojowe 0,8 l/h bez klimy W trasie przy predkosciach 120-150 km spalanie wyszlo 5,8 - 6 z klima a silniki mamy takie same ASV moc fabryczna 110 kucy :wink:
[ Dodano: Czw 28 Sie, 08 12:35 ]
a i powiem ze jezdze w Warszawie odcinki krotkie czyli 4-10 km postoj i ponownie. W ciagu dnia robie jakies 80 do 100 km tak wiec chyba ok?
Komentarz
-
Komentarz