Podziękował za miłego spocisza :szeroki_usmiech
[O1] jakie czujniki ABS
Zwiń
X
-
[O1] jakie czujniki ABS
Czołem, od jakiegos czasu wariuja mi czujniki abs , a mianowicie na plaskiej prostej drodze przy bardzo malej predkosci (4-5km/h) tylko i wylacznie przy skrecaniu i hamowaniu aktywuje sie ABS (i co ciekawe abs aktywuje sie tylko od okreslonego kątu skręcenia kierownicy, jesli kąt jest mały - problemu nei ma), podejrzewam ze to uwalone czujniki, z tego co widze na allegro, koszt jest tych czujnikow dosc niewielki, pytanie tylko jakie numery czesci (czujnikow) sa adekwatne do mojego vozila, oczywiscie tarcze tylko z przodu, z tyłu bębny.
Moj szkodnik jest z grudnia 2003, modelowo 2004, VIN: TMBCG21U142879279
pozdr
Rafal
-
-
To mnie tez ciekawi, bo mam podobnie,tyle, ze wymieniłem czujnik i wlaśnie włącza się ABS,przy skręconyych kołach i małej predkości<najczęściej na polbruku>,a przed wymianą czujnika włączał się przy jeżdzie na wprost i również tylko przy małej prędkości,przy mocnym hamowaniu jest ok.Koszt lewego przedniego czujnika to 19zł.
Komentarz
-
-
U mnie podobne oznaki. Generalnie po zakupie ABS nie działał - paliła się kontrolka ..czasem gasła. Jedynie przy niewielkiej predkosci (ok 5km/h jak pisze rafau12) kilka razy przy nacisnieciu hamulca odczuwalny byl ABS.
Dzisiaj zostawiłem autko do wymiany rozrzadu i przy okazji chłopak ma zdiagnozować ten problem. Pewnie jak u Was, ktorys z czujnikow.Uwielbiam Pragę, czeski browar, smazeny syr i knedliczki! Teraz mam własną Czeszkę
Komentarz
-
Komentarz