Skoda Octavia 1,6 LX brak wstecznego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkuczara
    Classic
    • 2009
    • 2

Witam mam pytanie. Chodzi mi o alarm w Octavi z 2002r 1.6 silnik 55 KW. Psuje się coś z alarmem czasem otwiera wszystkie drzwi a czasem tylko jedne lub dwoje. Możecie coś podpowiedzieć o co chodzi?? I następne pytanie dotyczy tego czy alarm jest połączony z imobilajserem i cz posiada odcięcie zapłony?? Może wchodziło by w grę coś takiego żeby kupić drugą centralkę na allegro i wrzucić ja na miejsce starej ?? Mam na myśli na przykład coś takiego:

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi PS: (jeśli czegoś nie powiedziałem, prosił bym o zapytanie na pewno dopowiem.)
  • pczelen
    Classic
    • 2008
    • 3

Witam
    Mam problem ze skrzynia biegów Skoda Octavia 1,6 LX 1998. Brak biegu pierwszego, drugiego oraz wstecznego. Stało to się nagle, kiedy włączyłem bieg wsteczny i okazało się, że go nie ma . Skrzynia nie oddaje żadnych odgłosów. Mam wrażenie jak by gałka od biegu była luźniejsza, jak by spadła z jakieś prowadnicy ?.
    Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
    Paweł

Komentarz

• zgucio
      Rider
      • 2007
      • 691

miałem kiedyś to samo już myślałem że skrzynia padła

przyczyną jest plasikowy łącznik na wybieraku skrzyni biegów wyrabia sie u niego końcówka i spada z główki

zobacz pod maską po prawej stronie za akumulatorem przy silniku masz wybierak i widać kilka takiech łączników plastikowych jedne większe drugie mniejsze
      wszystkie powinny być umocowane żaden nie powinien być lużny
      najprawdopodobniej spadł pierwszy z góry około 15 cm

założenie na swoje miejsce przywróci ci biegi ale niestety nie na długo musisz go wymienić
      koszt tego łącznika w ASO 4 - lata temu to 28 zł wiec nie zza dużo

tylko nie wiem czy sam go wymienisz bo nowy cięzko wciśnąć trzeba trochew smaru nałożyć
      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...