Gratulacje Autko wyjątkowej urody i funkcjonalności. Jak się prowadzi po naszych drogach :?:
[O1] alarm fabryczny brak sygnalizacji kierunkowskazami
Zwiń
X
-
Mam następujący problem: alarm fabryczny nie miga kierunkowskazami podczas alarmowania jak i podczas zamykania i otwierania. Z tego co wyczaiłem że kierunkowskazy są wystawiane przez moduł komfortu, który jest zarazem z alarmem. Brakuje mi opiski kostek przy module komfortu 23 i 15 pinowych. Po połączeniu vagiem z tym modułem pokazuje błąd wysterowania kierunkowskazów (nieznana pozycja switcha), jeżeli go skasuje i dam test elementów wykonawczych to po dojściu do kierunkowskazów słychać klapniecie przekaźnika niestety migacze nie świecą. Czy możliwe że w module komfortu uszkodził się przekaźnik, czy ewentualnie ktoś się spotkał z taką usterką. Dodam że w ustawieniach jest żeby migał przy zamykaniu i otwieraniu.
-
-
No i naprawione. Przyczyna był przepalony bezpiecznik 15A na dodatkowym panelu z przekaźnikami (są tam dwa bezpieczniki) wcześniej na to nie wpadłem bo nie miałem pojęcia o tym że one są właśnie od alarmu. Ale dzięki koledze Koja86 (który mi podesłał schematy ) problem rozwiązany.
Komentarz
-
-
to ja sie podepne do tematu - tez problem z alarmem tyle ze troche inny - jesli zostawie auto na swiatlach pozycyjnych - po zamknieciu drzwi migaja co jakis czas kierunki i zaczyna wyc.
drugi dziwny objaw - po zazbrojeniu zaczyna pokazywac dziwne rzeczy - raz mignie tylko raz kierunkami , raz 2 razy , raz 3 i wyda z siebie piski tak jakby cos bylo niedomkniete - nie ma zadnej kolejnosci - robi tak losowo - ma ktos pomysl co go boli??
[ Dodano: Pią 05 Wrz, 08 21:09 ]
no dobra - to moze ktos mi powie po co w jednym kablu z wylacznika maski jest +12V a drugi jest polaczony z masa???? moze ma ktos jakis schemat wylacznikow drzwiowych??
bo to napewno mi nie dziala teraz bo wylacznik odpadl od kablekow
Komentarz
-
Komentarz