[O1] alarm fabryczny brak sygnalizacji kierunkowskazami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek007
    Classic
    • 2010
    • 4

Gratulacje Autko wyjątkowej urody i funkcjonalności. Jak się prowadzi po naszych drogach :?:
  • pierce18
    Classic
    • 2008
    • 21

Mam następujący problem: alarm fabryczny nie miga kierunkowskazami podczas alarmowania jak i podczas zamykania i otwierania. Z tego co wyczaiłem że kierunkowskazy są wystawiane przez moduł komfortu, który jest zarazem z alarmem. Brakuje mi opiski kostek przy module komfortu 23 i 15 pinowych. Po połączeniu vagiem z tym modułem pokazuje błąd wysterowania kierunkowskazów (nieznana pozycja switcha), jeżeli go skasuje i dam test elementów wykonawczych to po dojściu do kierunkowskazów słychać klapniecie przekaźnika niestety migacze nie świecą. Czy możliwe że w module komfortu uszkodził się przekaźnik, czy ewentualnie ktoś się spotkał z taką usterką. Dodam że w ustawieniach jest żeby migał przy zamykaniu i otwieraniu.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

pierce18, w czwartek na spocie mogę udostępnić ci schematy . Albo podaj skrzynkę na jaką wysłać .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• pierce18
        Classic
        • 2008
        • 21

No i naprawione. Przyczyna był przepalony bezpiecznik 15A na dodatkowym panelu z przekaźnikami (są tam dwa bezpieczniki) wcześniej na to nie wpadłem bo nie miałem pojęcia o tym że one są właśnie od alarmu. Ale dzięki koledze Koja86 (który mi podesłał schematy ) problem rozwiązany.

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez pierce18
          Ale dzięki koledze Koja86 (który mi podesłał schematy ) problem rozwiązany
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

to ja sie podepne do tematu - tez problem z alarmem tyle ze troche inny - jesli zostawie auto na swiatlach pozycyjnych - po zamknieciu drzwi migaja co jakis czas kierunki i zaczyna wyc.

drugi dziwny objaw - po zazbrojeniu zaczyna pokazywac dziwne rzeczy - raz mignie tylko raz kierunkami , raz 2 razy , raz 3 i wyda z siebie piski tak jakby cos bylo niedomkniete - nie ma zadnej kolejnosci - robi tak losowo - ma ktos pomysl co go boli??

[ Dodano: Pią 05 Wrz, 08 21:09 ]
            no dobra - to moze ktos mi powie po co w jednym kablu z wylacznika maski jest +12V a drugi jest polaczony z masa???? moze ma ktos jakis schemat wylacznikow drzwiowych??
            bo to napewno mi nie dziala teraz bo wylacznik odpadl od kablekow

Komentarz

Pracuję...