Trzask przy kole

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bobikos
    Classic
    • 2010
    • 4

Trzask przy kole

Agamek12 to ze jest z produ to ni znaczy ze ni oryginalnie bo kolega ma octe 99 i dokladal klime w ASO i zamontowali mu tez z przodu.
  • paradygma
    Classic
    • 2008
    • 22

Trzask przy kole

Witam
    Podczas obrotów kierownicą, na postaoju czy w czasie wolnej jazdy słysze trzeszczenie przy prawym przednim kole, jak myślicie co to moze być, nie czuć nic na kierownicy, zadnych drgań czy tego typu rzczy, słyszalny jest tylko trzask, delikatny ale denerwujący

Komentarz

• chevidan
      Drive
      • 2008
      • 80

sucha końcówka kierownicza lub np.sworzeń wahacza lub padnięte łożysko mc persona u góry w kielichu amortyzatora.
      wsadź kogos do auta nie kręci kierownicą a ty macaj skąd ten dżwięk.

Komentarz

• kaz13
        Drive
        • 2008
        • 42

sprawdż tuleje wachacza przeważnie jak padnie tylnia to trzeszczy miałem to w dwóch fabiach

Komentarz

• alfee
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2583

chevidan, Dokładnie tak jak piszesz. Ja mam padnięty sworzeń wahacza i takie trzaski właśnie wydawał z siebie.
          paradygma, na szybko da się te trzaski wyeliminować ze sworznia. Ale pamiętaj, że to nie jest metoda naprawcza. Wystarczy wziąć strzykawkę z grubą igłą i wstrzyknąć trochę oleju do osłony "kulki" sworznia. Ja tak zrobiłem i narazie ucichło, co jednak nie zwalnia mnie z obowiązku wymiany sworznia na nowy. Ale przynajmniej już nie słychać tego denerwującego dźwięku.
          Alfee
          Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
          Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• bula_lbn
            Classic
            • 2006
            • 17

ja jeszcze podpowiem że u mnie takim dziwnym dźwiękiem odzywały się tuleje stabilizatora(występują w trzech rozmiarach z tego co mi wiadomo a co warte podkreślenia zamienniki wyły po 3000 km, wymieniłem na oryginały 22zł/szt i póki co po 20000km mam spokój)

Komentarz

Pracuję...