[O1] brak polaczenia z centralka ecu

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gosmo
    Ambiente
    • 2008
    • 201

greszczyn :wpysk:
    Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
  • marcis
    Drive
    • 2007
    • 82

czesc wszystkim,
    otóż mam taki problem, posiadam w swojej octavii 1,6 gez sekwencyjny Elpigaz Stella N, ostatnio zaczął mi świrować na gazie, to gaz mi gdy chodził na biegu jałowym, przy przyśpieszaniu przerywał, szarpał, i wiele innych akcesów mi robił, wiec postanowiłem, kupić sobie kabelek do mojego gazu, ale jest problem, gdypodłącze wtyk usb do kompa, jest dobrze widzi sprzęt, jak podłącze wtyk do centralki gazu, nie widzi, wyskakuje komunikat ,,brak połączenia z ecu,,. Moim zdaniem to mam program nie odpowiedni. Jeśli ktoś ma program do takiego typu gazu, bardzo bym prosił o przesłania na emalia do mnie

marcis@interia.eu

z góry dziękuje
    Pozdrawiam Wszystkich OCP -owców

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

podaj dokładne dane dotyczące centrali wtrysku. powinienem mieć softa. i jeszcze jedno - sprawdź w sofcie, który posiadasz, jaki port masz ustawiony do komunikacji.
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• marcis
        Drive
        • 2007
        • 82

Elpigaz Injection Sequential
        Stella Nord
        Electronic Control Unit-4cyl.
        kod AE 2005

z tego co zdążyłem się zorientować to potrzebny jest soft minimum 4.4.0 a ja posiadam 3.0.4

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

ok, jutro dam odpowiedź
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• marcis
            Drive
            • 2007
            • 82

dobra czekam nie cierpliwie

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

mam 4.1.1 - z witaminką , ale bez mozlliwości imodyfikacji mapty.
              mam też 4.9.0 bez witaminki ;( - musiałbym trochu posiedzieć i zrobić nakłladkę jednego na drugi, coby witaminka zadziałała. installka ma 12 MB - jak chcesz to przeslać?

Komentarz

• marcis
                Drive
                • 2007
                • 82

przez gg, jak da rady albo przez skypa, innej możliwości nie widzę, jak masz jakąś inną propozycje, to pisz,
                moje gg 9300388,
                tylko musimy być jednocześnie przy kompach, na PW wyśle Tobie mój nr telefonu i szczegóły

Komentarz

Pracuję...