jak pozbyc sie zapachu / smrodu benzyny ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prus
    Classic
    • 2009
    • 30

teraz to nie wiem czy o samo jak juz przejade rondo kolo bp to potem jest kolejne, 1 wyjazd jest znak na pszczyne 2 zjazd lece na zator, kety itp

to to samo ??
  • Geralt
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 589

Hej
    Jak w temacie - zatankowalem w dosc nietypowy pojemnik 6L benzyny, okzalao sie ze jadac do domu pojemnij wywalil sie w bagazniku a korek delikatnie sie wypaczyl bedac w reakcji z banzyna co w rezultacie dalo jakies 2~3L cieczy w bagazniku...
    minelo 2tyg czasu, wietrzenie i pianki do tapicerki niewiele daly, w akcie desperacji wyjalem wszytsko z bagaznika, wyjalem karcher :helm a pozniej zwilzylem wszytsko i pokrylem gruba warstwa piany aktywnej... nastepnie po ok 4min splukanie i ponownie powtorka z akcji (miejscu kola mam butle z LPG i oczywiscie niewielka dziurke ktora splynela woda).
    Po wysuszeniu (ok 2 dni) nie powiem 80% zapachu zniknelo ale okazalo sie ze przy okazji zapach delikatnie przeszedl na tylna kanape owiesic i po kazdym wsiasciu do auta czuc delikatny "smrodek" (z siedzen malo - glownie z bagaznika).
    Pytanie: czym sie tego dranstwa najlepiej pozbyc bez koniecznosci wymiany tapicerki i nie czekajac 100lat az samo przejdzie? - dodam tylko ze nie interesuje mnie cos w stylu "zamienil stryjek siekierke na kijek" - kiedys mialem identyczny przypadek w passacie, dorwalem neutralizator zapachow johnsona i... w passacie jebie nim do tej pory (minal rok czasu)
    pozdrawiam
    Adam W.

Komentarz

• Witek1952
      Ambiente
      • 2007
      • 196

Witam serdecznie.Nie denerwuj sie przejdzie samo tak jak przyszło.Narazie kup sobie jakiś zapach do autka.Siostra miała gorszy przypadek bo wylało się jej mleko.To dopiero śmierdziało.Czas i drzewka zapachowe zrobiły swoje.A więc jeszcze raz cierpliwości.Pozdrawiam.
      Witek

Komentarz

• zgucio
        Rider
        • 2007
        • 691

miałem podobny problem tylko że to była krew z miecha (pękła reklamówka) to dopiero śmierdziało

prałem kilka razy i nic po miesiącu chyba przeszło samo

najgorzej było jak stał zamknięty na słońcu zanim wsiadłeś trzeba było wywietrzyć auto
        ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• 2pac
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1476
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Pierwsza w Polsce witryna wideopomocy. Spryciarze.pl to baza zawierająca poradniki wideo, tutoriale tekstowe i gotowe odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Spośród tysiąca filmików 'jak zrobić' na pewno znajdziesz ten który Ciebie zaciekawi.

moze to pomoze? pomoglo z butami u mnie w domu i u znajomych... to i moze z benzyna sobie poradzi?
          President Johnny II + President Florida/ ML-145
          O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
          OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• abyss
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 245

Może węgiel aktywny pochłonie (taki jak w pochłaniaczach zapachów do okapów, albo do lodówek)?
            Nie wiem jak on z paliwkiem sobie radzi - ale generalnie dosyć łatwo wiąże wszystkie smrody.
            Tylko uwaga - jak byś próbował, to on generalnie jest sypki i sam brudzi na czarno, więc lepiej nad czymś go położyć, z czego da się pozamiatać (ale przepływ powietrza powinien być i pod nim - na jakimś ruszcie)
            ...

Komentarz

• Geralt
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 589

OK dzieki chlopaki bede probowal :helm
              pozdrawiam
              Adam W.

Komentarz

Pracuję...