Hej
Jak w temacie - zatankowalem w dosc nietypowy pojemnik 6L benzyny, okzalao sie ze jadac do domu pojemnij wywalil sie w bagazniku a korek delikatnie sie wypaczyl bedac w reakcji z banzyna co w rezultacie dalo jakies 2~3L cieczy w bagazniku...
minelo 2tyg czasu, wietrzenie i pianki do tapicerki niewiele daly, w akcie desperacji wyjalem wszytsko z bagaznika, wyjalem karcher :helm a pozniej zwilzylem wszytsko i pokrylem gruba warstwa piany aktywnej... nastepnie po ok 4min splukanie i ponownie powtorka z akcji (miejscu kola mam butle z LPG i oczywiscie niewielka dziurke ktora splynela woda).
Po wysuszeniu (ok 2 dni) nie powiem 80% zapachu zniknelo ale okazalo sie ze przy okazji zapach delikatnie przeszedl na tylna kanape owiesic i po kazdym wsiasciu do auta czuc delikatny "smrodek" (z siedzen malo - glownie z bagaznika).
Pytanie: czym sie tego dranstwa najlepiej pozbyc bez koniecznosci wymiany tapicerki i nie czekajac 100lat az samo przejdzie? - dodam tylko ze nie interesuje mnie cos w stylu "zamienil stryjek siekierke na kijek" - kiedys mialem identyczny przypadek w passacie, dorwalem neutralizator zapachow johnsona i... w passacie jebie nim do tej pory (minal rok czasu)
Witam serdecznie.Nie denerwuj sie przejdzie samo tak jak przyszło.Narazie kup sobie jakiś zapach do autka.Siostra miała gorszy przypadek bo wylało się jej mleko.To dopiero śmierdziało.Czas i drzewka zapachowe zrobiły swoje.A więc jeszcze raz cierpliwości.Pozdrawiam.
Pierwsza w Polsce witryna wideopomocy. Spryciarze.pl to baza zawierająca poradniki wideo, tutoriale tekstowe i gotowe odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Spośród tysiąca filmików 'jak zrobić' na pewno znajdziesz ten który Ciebie zaciekawi.
moze to pomoze? pomoglo z butami u mnie w domu i u znajomych... to i moze z benzyna sobie poradzi?
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Może węgiel aktywny pochłonie (taki jak w pochłaniaczach zapachów do okapów, albo do lodówek)?
Nie wiem jak on z paliwkiem sobie radzi - ale generalnie dosyć łatwo wiąże wszystkie smrody.
Tylko uwaga - jak byś próbował, to on generalnie jest sypki i sam brudzi na czarno, więc lepiej nad czymś go położyć, z czego da się pozamiatać (ale przepływ powietrza powinien być i pod nim - na jakimś ruszcie)
Komentarz