[O1] Dziwny brak mocy w TDI...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zorx
    Classic
    • 2004
    • 22

Cyferki za bardzo nie pamiętam coś 1870, coś koło tego .

[ Dodano: Nie 08 Mar, 09 11:58 ]
    Mogę odłączyć przepływomierz?
  • Antoine
    Ambiente
    • 2004
    • 135

Ostatnio zauwazylem dziwny brak mocy w Octavii 1,9TDI ALH. Nie dalo sie jechac wiecej jak 120-130, jakis czas pozniej dalo rade 150 ale to jakby kres mozliwosci... dzis wzialem G-techa i pojechalem testowac. i znow bylo tak samo tyle ze przy 120 na 5 biegu zapalila sie kontrolka silnika i wiecej nie chcial pojechac. zatrzymalem sie, wylaczylem zaplon wlaczylem ponownie - kontrolka nie zgasla. wiec wykalibrowalem G-techa - wyplul 11,73 0-96 i 18,75 na 1/4 z V 73,9MPH wiec jak na seryjne auto wyniki IMO w normie, rozpedzil sie do 160... mimo swiecacej kontrolki silnika. Co sie moglo popsuc?
    Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Antoine
      rozpedzil sie do 160... mimo swiecacej kontrolki silnika
      Gratuluje pomysłów :|

Jesteś na forum 4 lata więc pownienyś wiedzieć że jest taka funkcja szukaj : wpisz notlauf , przeładowanie , tryb awaryjny :?
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Antoine
        Ambiente
        • 2004
        • 135

Zamieszczone przez Ziomal
        rozpedzil sie do 160... mimo swiecacej kontrolki silnika
        Gratuluje pomysłów :|

Jesteś na forum 4 lata więc pownienyś wiedzieć że jest taka funkcja szukaj : wpisz notlauf , przeładowanie , tryb awaryjny :?
        jestem 4 lata, ale malo sie czytam i malo pisze... szukajki uzywalem bo na innych forach tez o tym mowia, ale niestety obralem zle slowa kluczowe. spróbuje z tymi tu wspomnianymi THX
        Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

jestem 4 lata, ale malo sie czytam i malo pisze... szukajki uzywalem bo na innych forach tez o tym mowia, ale niestety obralem zle slowa kluczowe. spróbuje z tymi tu wspomnianymi THX
          Fajnie , że wziąłeś to do siebie

Powodzenia
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• stepek
            Classic
            • 2007
            • 22

Ja mam podobnie z moim autkiem. Zaczęło się od tego ze miałem zwalony przepływomierz powietrza. Takie małe i cholernie drogie.
            Teraz raz na jakiś czas (raz lub dwa razy w roku) mi się dzieje coś takiego. Szczególnie jak sie robi wilgotno. tylko, że w moim wypadku nic sie nie zapala i zawsze pomaga zjechanie na pobocze wyłączenie silnika, ponowne odpalenie.
            OI, AHF

Komentarz

• DGW
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 2330

Zamieszczone przez stepek
              Ja mam podobnie z moim autkiem. Zaczęło się od tego ze miałem zwalony przepływomierz powietrza. Takie małe i cholernie drogie.
              Teraz raz na jakiś czas (raz lub dwa razy w roku) mi się dzieje coś takiego. Szczególnie jak sie robi wilgotno. tylko, że w moim wypadku nic sie nie zapala i zawsze pomaga zjechanie na pobocze wyłączenie silnika, ponowne odpalenie.
              Ziomal, Twój ziomal i czytać nie umie cy co :lol:
              stepek, w drugim poście tego tematu masz wskazówki
              NFPNorth-West
              2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
              WARSZTAT www.dsize.pl
              ->
              CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
              spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Zibi
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 491

Hello

Temat co prawda kiepsko sie rozwija, a i moj problem troche niepodobny, ale jako ze topic jest swiezy i IMHO lepiej jest pisac w istniejacym niz zakladac nowy, to pozwolcie, ze sie uzewnetrznie z moim problem.
                Od wczoraj auto nie jezdzi tak jak powinno - nie czuje i nie slysze efektow pracy turbiny.
                Podpialem VAG-a wyszlo, ze turbina wogole nie pompuje, a przeplywka pokazuje za niskie wartosci
                Podjechalem do znajomego mechanika - wypatrzyl jeden wezyk, ktory odpadl od rury doprowadzajacej powietrze do turbiny i odpial mi na chwile przeplywke
                Turbina nie ozyla
                Mam dwa pytania:
                1. Jak otworzycie maske to w prawym gornym rogu - w okolicach zbiorniczka wyrownawczego plynu chlodzacego (chyba powyzej) jest puszka z ktorej wychodza u mnie 2 wezyki, a sa 3 gwinty - czy ktos pamieta lub moze sprawdzic czy tam powinien byc 3 wezyk. Dla ulatwienia jest to puszka z gwintami wyprowadzonymi pionowo w gore
                2. Na co zwrocic uwage i jaka obrac kolejnosc przeczesywania potencjalnych miejsc
                Kojarze mieszek czy szczelny, sztange czy sie rusza i reaguje na podcisnienie
                Nie pamietam jednak czy jest cos jeszcze z takich rzeczy i czy ktorys z czujnikow i zaworow jak sie biesi czy nie daje podobnych objawow

Pozdrawiam
                Zibi

Komentarz

• Romekm76
                  Rider
                  • 2008
                  • 392
                  • Opel

niewiem czy pomoge sciagam strone i probuje tobie przesłac caly uklad wezyków cisnieniowych szukaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=18712 jezeli pomoze to na zdrowie dla twojego i naszych aut
                  Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
                  Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
                  A mówiła mama -
                  "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
                  http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• TSJ
                    Drive
                    • 2008
                    • 70

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=307055#307055 :P
                    Pzdr

Komentarz

• Zibi
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 491

Podcisnienie okazalo sie w porzadku
                      Przewody byly szczelne, mieszek byl caly.
                      Za to sztanga od turbiny zatrzymala sie w pozycji poczatkowej na amen.
                      Nigdy nie przypuszczalem, ze to moze tac az takie dziwne objawy

Dzieki za schematy

Pozdrawiam
                      Zibi

Komentarz

Pracuję...