1Z - 248 kkm, od 4tys km wstawione wieksze wtryskiwacze a od 500km program i jakos nic sie nie dzieje :wink:
stuk przy hamowaniu
Zwiń
X
-
stuk przy hamowaniu
WItam kolegów.
Wystepuje mi od pewnego czasu stuk przy hamowaniu na wstecznym. Trudno to nawwet nazwać stukiem tylko takim jakby luźnym lub uszkodzonym elementem, który się przestawiam podczas hamowania na wstecznym -gałka sworzeń lub coś innego. Jadac cdo przodu nic nie wystepuje. tylko w momencie gdy wlacze wsteczny i po przejechaniu odcinka zahamuje cos robi puk - to nie jest gluche uderzenie ani tez metaliczne. Ciekawi mie ten przypadek. przy jezdzie do przodu nie mam zadnych luzow.....Damian
-
-
Zamieszczone przez damianlacha moze to byc wina nieprzykaręconej tarczzy, tzn tarcze hamulcowa przykreca sie mala srobka i w jednej tarczy tego nie mam. wiem ze to niczemu generalnie nie przeszkadza ale czy moze powodowac taki stuk ??
Oprócz tego zobacz, czy nie masz przy kole w bagażniku jakiś rzeczy, które leżą luzem. Przy hamowaniu jadąc do przodu opierają się o koło zapasowe, a jadąc do tyłu przemieszczają się.
Więcej pomysłów na razie niestety nie mam. Jak znajdziesz przyczynę daj znać. Powodzenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ciacho102Ja ma nówkę sztukę z salonu i też mi się to dzieje.Także albo normalny objaw albo jakaś popularniejsza wada. Za kilka dni będę w ASO więc im to powiem i zobaczymy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz