Zamieszczone przez ufo
Xenony
Zwiń
X
-
Artur371, poczytaj trochę na forum tu i tam bo mylisz pojęcia
poszukaj w wyszukiwarce naszego forum na temat "HID" to ci coś powie
wiele osób uważa że HIDY czyli ksenonowopodobne żarniki wkładane np w miejsce H4 to ksenony - a to nieprawdato jest niebezpieczna kiszka!
poczytaj na forum bo wiele o tym jest napisane
po HIDach kolejnym rozwiązaniem jest wsadzenie w zwykły reflektor soczewki ksenonowej z obudową (np od innego auta - czasami są to biksenony od mercedesów ML, Audi A6 i innych)
ale wtedy jest problem z braku autopoziomowania no i oczywiście homologacji
najlepszym rozwiązaniem jest jak pisze Maicroft - wymiana reflektorów na przystosowane do ksenonowych soczewek (są takie oryginalne w Octavii)
Komentarz
-
-
Artur371, wlozysz HIDy, przy zalozeniu ze instalacja bedzie wykonana poprawnie uklad sie nie spali, ale jak wyjedziesz na ulice i oslepisz mnie na niej w nocy ... cale auto Ci sie zjara :twisted: :twisted: :twisted:
Swoja droga, skad ta moda na polsrodki i montaz badziewia za 300 zl, kiedy za 1000 sa juz homologowane uzywki ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
alfee, chcesz mi powiedziec ze 700 zl ma stanowic o czyims zyciu ? To ja podziekuje i do ramy przyspawam sobie kpl rur wzmacniajacych przy uderzeniu czolowym w takiego barana ...
Jak sie spytaja czemu wjechalem na czolowke, to powiem ze 700 zl roznicy mnie oslepilo. Zenada i tyle. Pytanie np czemu taki goguś nie kupuje opon WanLi czy jakos tak albo bieznikowanych, bo przeciez tez sa o 700 zl tansze ... bo o swoje k... bezpieczenstwo szczeniak juz dba, a innych ma w glebokim powazaniu.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroalfee, chcesz mi powiedziec ze 700 zl ma stanowic o czyims zyciu ? To ja podziekuje i do ramy przyspawam sobie kpl rur wzmacniajacych przy uderzeniu czolowym w takiego barana ...
Jak sie spytaja czemu wjechalem na czolowke, to powiem ze 700 zl roznicy mnie oslepilo. Zenada i tyle. Pytanie np czemu taki goguś nie kupuje opon WanLi czy jakos tak albo bieznikowanych, bo przeciez tez sa o 700 zl tansze ... bo o swoje k... bezpieczenstwo szczeniak juz dba, a innych ma w glebokim powazaniu.
A co do glownego watka to JEDYNA dopuszczalna metoda to zakup oryginalnych reflektorow + zrobienie spryskiwania reflektorow (choc osobiscie uwazam, ze to nie jest niezbedne, bo czyszczenie strumieniem wody nie da tak dobrego oczyszczenia jak wycieraczka np stare volviaki mialy cos takiego) + autopoziomowanie (choc jak kierowca ma glowe tam gdzie trzeba to nie zapomni o opuszczeniu reflektorow jak cement w bagazniku wiezie).Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
misiek^wro, co się tak unosisz? Pytałeś skąd taka moda na półśrodki, to Ci odpowiedziałem. Cena Czyni Cuda :P niestety
[ Dodano: Pią 19 Wrz, 08 16:15 ]
palioza, Dokładnie jak piszesz. Ja też myslałem nad HID-ami, ale szybko z tej opcji zrezygnowałem (zresztą za poradami forumowiczów) i kupiłem ori xeny.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeeCena Czyni Cuda :P niestety
Zamieszczone przez alfeemisiek^wro, co się tak unosisz?
Jak Boga nie kocham, bo w niego nie wierze, koncze studia i zapisuje sie do Policji. Moim obowiazkowym ekwpinkiem bedzie wszelaki sprzet pomiarowy do swiatel, szyb i innych takich. Bede najbardziej przypieprzajacym sie policajntem w calym miescie, moga mnie przyzywac itd, ale bede jezdzil i gnebil takich pseudo tunningowcow. Po prostu po malu dochodze do wniosku, ze taka misja zyciowa dla mnie, oprocz prowadzenia dwoch interesow ktore mam i ktore w zasadzie same siebie napedzaja itd, to reszte wolnego czasu bede chyba poswiecal, zeby cos w tym spoleczenstwie zmienic. I nie bede zycia uprzykrzal ludziom, ktorzy faktycznie sa biedni, ale takim, ktorzy wola za 1 zamachem zrobic lotke w aucie, jakies malowanie listw i wsadzenie HIDow niz zakup wszystkiego etapami.
Tyle, amenByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz