Zamieszczone przez loru
stuk puk klima
Zwiń
X
-
hm moj serwis tzn w zg twierdzi ze to normalne pukanie co mnie smieszy
ps jaki koszt tego silniczka wenwetrznego
a
[ Dodano: Pon 22 Wrz, 08 19:50 ]
witam
zrobilo sie troszke zimno na dworze no i zaczalem dogrzewac autko cieple powietrze leci mi z bocznych nawiewow natomiast nie leci ze srodkowego, mam automatyczny climatronic czy musze przelaczyc recznie
ps przy chlodzeniu powietrze leci wszystkimi wlotami czy tak ma byc prosze o pomoc bo moje aso jest beznadziejne nie jest mi w stanie na to odpowiedziec
Komentarz
-
-
Ja byłem z tym problemem w Auto- klima śląski.
Samochód podpięty pod komputer.
Komputer nie wykazał błędów.
Stuki mam cały czas.
Generalnie to są uroki skody
A co do nawiewu to u mnie ciepłe powietrze nie leci przez środkowy panel( chyba że jest recznie ustawione) i tak ma być ( wg. serwisu).
Dmucha tylko zimnym powietrzem.
Komentarz
-
-
o matko, ale co to za stuki, to jest coś głośnego, czy jak się zamkniecie w garażu, pozamykacie okna i drzwi to słychać jakieś delikatne dźwięki :?: :lol:
bo takie wlasnie mam w BKD - climatronic i nie ma to wpływu absolutnie na nic, przynajmniej od 3,5 roku i przez 100kkm :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu79widze ze serwis serwisowi nie rowny
jak ma byc poczytaj sobie w instrukcji, a stukaniem sie nie przejmuj, chyba, że rzeczywiście bardzo to przeszkadza\irytuje\łotewer...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
mam dokładnie to samo i climatronik też - ni to pukanie ni to pykanie, nawet na wyłączonym silniku i tez strasznie mnie irytuje - nie wiem czy jest sens jechać do ASO skoro mówisz że to norma choć pojazd na gwarancji ledwo 3000 km zrobił i tak lipa. Pierwsza zima przed nim.
[ Dodano: Czw 02 Paź, 08 19:31 ]
[quote="navik"]witam
obstawiam silniczek wewnetrznego obiegu prawdopodobnie cos sie zacieło albo poprostu się zepsuł. :cry:[/quot
czy jest sens jechania z tym do serwisu jeśli auto jest na gwarancji i cisnąc ich w tym kierunku jeśli powiedza że to norma?
[ Dodano: Czw 02 Paź, 08 20:01 ]
to cytat z kolegi "Gebek"
"zrob maly test z klima.Po rozgrzaniu silnika i osiagnieciu temperatury
w kabinie np. 22 stopni...najprawdopodobnie u Ciebie slychac pukanie .
Zrob nastepujace czynnosci.
Ustaw temp.na max.i posluchaj wtedy.Jesli przestanie pukac,to ustaw z powrotem 22 stopnie i znow posluchaj.Jesli zacznie znowu pukac tzn.ze silnik krokowy ustawiajacy
klapy w nagrzewnicy ma problemy :twisted: .W ustawieniach max.zimno lub goraco
te klapy pozostaja w jednym stalym polozeniu,ale po osiagnieciu zadanej temp.
zaczynaja byc wysterowywane przez silnik krokowy i stad te pukniecia .
Oczywiscie nie jest to normalne...powinno byc cicho pod deska "
Komentarz
-
-
Mam OCTAVIE I rocznik 2007 przebieg 23kkm Z climatronikiem -pukaniem stukaniem -problem od 2008 .Do serwisu uderzałem 4 razy :
1 . zmiana nastawów przeprogramowanie -nic nie dała
2. dobicie medium klimy -nic nie dało
3 . wymiana 1 silniczka krokowego pomogła w 50 % ( stukał koło pasażera )
4 Teraz walczę o wymianę środkowego silniczka krokowego -hałasuje nie do zniesienia )
Pozdrawiam
PS
proponuję posłuchać pracy climy w nowej OCTAVI z klimatronikem lub np w forcie focusie -tam nic nie stuka
Komentarz
-
-
mam ten sam problem, u mnie tu juz prawie na pewno silniczek obiegu
- strasznie paruja szyby, nawet na klimie i mocnym nawiewie na szybe...
na komputerze nic nie wykazuje ( ale podczas jednego rpzegladu gosc w kompie usoonal blad... pomoglo na 1 dzien
latem mialem jeszcze motyw, ze na nogi lecialo cieple powietrze a gora zimne......
Komentarz
-
-
Jak silniczek jest uszkodzony to moze cos byc nie tak, ale jak sa sprawne to tak juz jest. Jakos mi to moze raz na jakis czas postrzelalo i tyle, zapomnialem ze jest taki problem, bo to nie problem.
Jak komus przeszkadza to niech sobie glosniej radio pusci, albo kupi Focusa Mondeo i Astre - bedzie mial cisze. OI to woz sprzed 14 lat, 14 lat temu w Escorcie nie bylo automatycznej klimy :roll:
Komentarz
-
Komentarz