Panowie moja skoda strasznie halasuje. Wczym moze byc problem. Normalnie silnik ladnie chodzi ale halasuje jak cholera
cieple a zimne powietrze z climatronica
Zwiń
X
-
cieple a zimne powietrze z climatronica
witam
zrobilo sie troszke zimno na dworze no i zaczalem dogrzewac autko cieple powietrze leci mi z bocznych nawiewow natomiast nie leci ze srodkowego, mam automatyczny climatronic czy musze przelaczyc recznie
ps przy chlodzeniu powietrze leci wszystkimi wlotami czy tak ma byc prosze o pomoc bo moje aso jest beznadziejne nie jest mi w stanie na to odpowiedziec
-
-
Zamieszczone przez irbaboonclimatronik to automat... (ma swoje zalety ale i kupe wad)
ty zadajesz temperature a on sam ustala gdzie i ile powietrza jakiej temperatury puscic:]
jezeli chcesz srodkiem dmuchac to musisz samodzielnie powalczyc..
Akurat też mam ten błąd w skodzie od niedawna. Doszedłem do wniosku że silniczek nie otwiera klapy od ciepłego nawiewu w środkowym. Lecz kiedy jest zimne powietrze to leci bez problemu. Zapodam też później błąd w Vag-u jaki mi wyświetla.
Wiecie może jak się dostać do środkowego silniczka od nawiewu? Instrukcje, zdjęcia, poradnik w pdf-ie, cokolwiek bo oddanie do ASO raczej nie wchodzi w gre bo czytałem na forum, że za takie coś chcą 400 zł ^ ^
Sory za odkopanie starego tematu ale nie chciałem tworzyć nowego o tym samy wątkuArek
Komentarz
-
-
Kod:Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl Control Module Part Number: 1Z0 907 044 R HW: 1Z0 907 044 R Component and/or Version: ClimatronicPQ35 110 0402 Software Coding: Work Shop Code: WSC 00000 000 00000 VCID: 458A534A33FBF034 1 Fault Found 00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113) 000 - - - Intermittent
Odczytałem błąd ; pArek
Komentarz
-
-
Re: cieple a zimne powietrze z climatronica
Zamieszczone przez andriu79witam
zrobilo sie troszke zimno na dworze no i zaczalem dogrzewac autko cieple powietrze leci mi z bocznych nawiewow natomiast nie leci ze srodkowego, mam automatyczny climatronic czy musze przelaczyc recznie
ps przy chlodzeniu powietrze leci wszystkimi wlotami czy tak ma byc prosze o pomoc bo moje aso jest beznadziejne nie jest mi w stanie na to odpowiedziec
Jeśli chcesz żeby ci leciało musisz ręcznie włączyć nawiew przyciskiem.
[ Dodano: Sob 08 Sty, 11 17:17 ]
Zamieszczone przez ArhoaxKod:Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl Control Module Part Number: 1Z0 907 044 R HW: 1Z0 907 044 R Component and/or Version: ClimatronicPQ35 110 0402 Software Coding: Work Shop Code: WSC 00000 000 00000 VCID: 458A534A33FBF034 1 Fault Found 00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113) 000 - - - Intermittent
Odczytałem błąd ; p
Tyle że ten błąd dotyczy klapy "recyrkulacji"czyli zamknięcia obieguNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu79zrobilo sie troszke zimno na dworze no i zaczalem dogrzewac autko cieple powietrze leci mi z bocznych nawiewow natomiast nie leci ze srodkowego, mam automatyczny climatronic czy musze przelaczyc recznie
Zamieszczone przez andriu79ps przy chlodzeniu powietrze leci wszystkimi wlotami czy tak ma bycO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz