Witam. Od niedawna jeżdzę OII 1,9 TDI BXE 77kW. Ma przejechane 55 kkm. W czasie jazdy przy przyspieszaniu (standardowym) w okolicy 2000 obr/min silnik ma jakby przerwę w pracy i auto robi kangura. Było juz sprawdzane pod tym kątem w ASO ale nic nie wykryto. Jeszcze jedno nie ma pełnej powtarzalności tej usterki. Pozatym jak na moje dośwadczenie auto ma malo ognia w sobie. Poprzednio jeżdzilem 1,9 TDI Ambiente z 2003r. i tamto auto jechało lepiej mimo 300 kkm przebiegu. To auto reaguje na pedał gazu w okolicy 3000 obr/min. Czy to normalne?
Coś mi świta, że jakiś czas temu w BXE ASO podmieniało program sterujący w ECU ( jakaś akcja serwisowa chyba była) ze względu właśnie na jakieś tam zachwiania w okolicach 2000 rpm ( podobno efekt jakby na chwilę brakło paliwa )... julo, SZUKAJ-ka na forum coś powinna wypluć, ale jakoś nie mogę teraz trafić właściwego słowa kluczowego ops:
U mnie ten efekt też czasem występuje i co ważne tylko na 1 biegu i tylko przy średnio-delikatnym przyspieszaniu. A jako, że rzadko przyspieszam "delikatnie" to jakoś mi to nie przeszkadza :twisted: ...
Komentarz