Pokradzieżowa OCTAVIA 98r

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafik999
    Classic
    • 2010
    • 12

Mam benzynę (2,0 FSI) i jak wsiadam do samochodu napiędzanego dieslem, to "cierpię"
    Pardon, ale żaden moment obrotowy nie zrekompensuje tego paskudnego klekotu, jaki wydobywa się z tych ładnych (skądinnąd) samochodów.
    A w dodatku jeszcze warto zauważyć, że wartość tego momentu ma znaczenie przy ciągnięciu przyczepy, czy innym poważnym obiciążeniu, ale w osiąganiu godziwych przyśpieszeń jest to tylko JEDEN z kilku czynników.
    A z tym spalaniem, to też przecież jest tak, że jak stopa ciężka i wiele wyprzedzeń, to i bak schnie w oczach, a jak dostojnie, z lekką stopą, to ... kiedyś na trasie Poznań-Warszawa przy prędkościach między 90-110km/godz i niewielu wyprzedzaniach swoją Vectrą (A) 2,0i (stary silnik 8-mio zaworowy) spaliłem 5,5 l/100km.

Ale najważniejsze, żeby każdy miał to co lubi!! :wink:
    Pozdrawiam wszystkich!!
  • coolmiro
    Classic
    • 2008
    • 2

Witam wszystkich.

Zacznę od początku,czyli od kupna pokradzieżowej Octavii 1,9TDI, 90KM combii...
    Autko było prawie całkowicie rozłożone na cząści pierwsze, ale jest bardzo ładne, więc za małe pieniążki odkupiłem je od kolegi, który nie chciał się już bawic w składanie tego wszystkiego do kupy. W zwiąku z tym, że brakowało kilku istotnych części, dopiero dziś udało mi się podłączyć akumulator. Pełen nadziei przekręcam kluczyk....i nic. żadnych kontolek, działąjących świateł(nawet awaryjne), zupełnie nic nie działa. Po sprawdzeniu praktycznie wszystkiego(bezpieczniki,przekaźniki, wszystkie złączki itd) doszedłem do tego,że skrzyneczka z trzema bezpiecznikami(na akumulatorze) nie przekazuje prądu dalej na instalację.. Może ktoś wie co jest tego powodem i jest w stanie mi pomóc?

Komentarz

• piotrekpruszcz
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 122

Sprawdz czy masz komputer...

Komentarz

• coolmiro
        Classic
        • 2008
        • 2

Jest komputer...

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Tam sa bezpieczniki, wiec trzeba sprawdzic, czy cos nie jest pociete przy niej, bo moze ktos pocial jak targal auto na czesci. Zawsze bezpiecznik mozna obejsc.
          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...