marcinlomza83, Witaj
duze obroty na lpg
Zwiń
X
-
duze obroty na lpg
witam wszystkich.
mam octavie 1.6 75 KM. 99 rocznik
problem mojego autka polega na tym ze przy przebiebu 111000 zrobilem czyszczenie instalacji gazowej (czyszczenie bylo srednio co 10-15 tys)
po czyszczeniu samochod pali 15-15,5 litra gazu na 100 km w cyklu mieszanym (trasa miasto) a obroty silnika sa ustawione na 2000
po mojej kolejnej wizycie obroty zostaly przestawione na 1500
przed czyszczeniem samochod palil 8 max 9,5 litra
zna moze ktos jakiegos gazownika z Warszawy Mińska Siedlec lub Garwolina?
lub wie jak mozna usunac taka usterke
obecny gazownik twierdzi ze spalanie sie zmiejszy ale obrotow nie da rady z powodu przebiegu i wieku auta co jest dla mnie smiszna wymowka
dodam ze skoda miala zalozona instalacje po przebiegu 30 tys. i jest to prosta instalacja (nie sekwencja)
z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.lukasz-matrix
-
-
sonda lambda byla wymieniana przy przebiegu 86000 i 95500 kilometrow
a czy to jest normalne ze sonda lambda byla wymieniona dwa razy?
przed czyszczenie instalacji lpg wszystko chodzilo ok.
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:22 ]
dzis jeszcze na dodatek wyswietlil mi sie Service Insp przy przebiegu 111600 km.
to jest zwiazane z jakas usterka silnika? czy czyms w rodzaju wymiany oleju?lukasz-matrix
Komentarz
-
-
jak wygląda sprawa z jazdą na benzynie takie same reakcje?jak mi sie przepustnica domaga czyszczenia to faluja obroty,jak spalanie na pb i lpg wzrosło może być lambda.jak sam wzrost spalania gazu to wiadome że z instalacją problem.
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 08 18:51 ]
service insp. wpisz w wyszukiwarce i mnóstwo odpowiedzi znajdziesz
Komentarz
-
-
co to znaczy : czyszczona instalacja ? filterek gazu, czy ingerencja we wnętrze reduktora, miksera?
czy objaw był od razu po "czyszczeniu " - jeszcze na placu gazownika, czy pojawił sie po chwili już po wyjeździe od niego?
jaki reduktor jest zamontowany w samochodzie?- podaj nazwę to powiem czym ewentualnie pokręcić, żeby sprawdzić reakcję na ewentalne regulacje.
wiek i przebieg nie maja znaczenia dla ilości obrotów na LPG.
zmień gazownika - osioł jakiś i zdun, a nie mechanik. idąc jego tokiem myślenia, należałoby stwierdzić, iż wszystkie struclowate polonezy i inne dziadostwa nie maja prawa mieć normalnych wolnych obrotów.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz