konsola srodkowa -radio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KoBi88
    Classic
    • 2009
    • 20

konsola srodkowa -radio

Hmm.. no cóż... to może oznaczać jednak poważniejsza awarię, coś w stylu głowicy lub bloku ...
  • darooo
    Classic
    • 2007
    • 34

konsola srodkowa -radio

witam

Pytanko jak mozna wymontowac radio w ocII , chce wymontowac uchwyt od zestawu głosnomowiacego i aby to zrobic musze wymontowac radio ....caly ten panel radiowy

pozdrawiam
    superb 2.0 tsi

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zdjac ramke ciagnac od spodu, bedzie ciezko ale w koncu zejdzie. Troche jej od gory trzeba potem pomoc. Generalnie na pierwszy raz to bedzie troche zabawy.

Potem radio ma takie 4 guziki puste, to sa zaslepki, gdzie pod spodem sa torxy i radio wychodzi.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

darooo TUTAJ masz zdjęciówki jak wyjąć ramkę...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• darooo
          Classic
          • 2007
          • 34

Bardzo wielkie dzieki udało sie sciagnac ramke , niestety na dworku jest juz ciemno i nie dobierałem sie dalej do radia aby je wyciagnac.
          jednak goraca prosba o dalsza pomoc , poniewaz popatrzyłem nieco na to radio , poruszałem nim i siedzi cholernie sztywno i nawet nie drgnie , nie wiem narazie co je trzyma czy jakies sruby cczy zatrzaski nie wyjmowałem nigdy takiego radia i nie mam pojecia..... nie chcialbym sobie niczego zepsuc....jedynie chce zdemontowac niepotrzebny juz zestaw głosnomowiacy.
          pierwsze ogledziny juz pokazały ,ze przewody wystajace na zewnatrz trwale odkształciły deske rozdzielcza....konsole , ale trudno teraz chce ta łape od głosnomowiacego wykrecic i zdeinstalowac przewody.....tak wiec jesli wiecie jak teraz wyjac radio prosze o pomoc , czy trzeba te gałki od klimy wyciagac czy nie ..no niewiem poradzcie

pozdrawiam
          superb 2.0 tsi

Komentarz

• Romekm76
            Rider
            • 2008
            • 392
            • Opel

Zamieszczone przez Maicroft
            Zdjac ramke ciagnac od spodu, bedzie ciezko ale w koncu zejdzie. Troche jej od gory trzeba potem pomoc. Generalnie na pierwszy raz to bedzie troche zabawy.

Potem radio ma takie 4 guziki puste, to sa zaslepki, gdzie pod spodem sa torxy i radio wychodzi.
            :!: :!: :!: napisane ze pod niby guzikami schowane sa srubki na torxy
            Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
            Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
            A mówiła mama -
            "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
            http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

darooo w TEJ aukcji masz radio z wyjętymi zaślepkami ( wysuwa się je do przodu ) i widać 4 otwory na śruby.
              Przy odkręcaniu tych 4 śrubek używaj dobrze namagnesowanego śrubokręta, bo śrubki są na tyle krótkie, że po wykręceniu nie wystają ponad front obudowy i potrafią wpaść do wnętrza przedniego panelu radia
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• darooo
                Classic
                • 2007
                • 34

dzieki serdeczne teraz jasne jak na dłoni ....jeszcze raz dzieki

pozdrawiam
                superb 2.0 tsi

Komentarz

Pracuję...