[Inne] Problem z odpaleniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michtat
    Classic
    • 2009
    • 6

witaj. Jak tylko kupisz to wrzuć fotki.
  • radekn
    Classic
    • 2007
    • 19

Jako pojazd roboczo-terenowy jestem szczęśliwym posiadaczem (a przynajmniej do przedwczoraj) Sieny 1,6 HL z 1998r. Niestety po nocy w garażu już odpalić nie chciała. Sprawdzone: świece i iskra, pasek rozrządu, paliwo nalane i pompa działa, bezpieczniki, czujnik położenia wału, wyłącznik wypadkowy. Wszystko OK. Kontrolki wtrysku paliwa i immobilaizera gasną prawidłowo. Straciłem już kompletnie koncepcję co się dzieje!!!
    Ponieważ z lektury forum kojarzy mi się, że niektórzy z Was mieli to auto, lub mieli z nim do czynienia to prosiłbym o jakieś sugestie i pomoc.

Pozdrawiam.

Komentarz

• SZYMON
      Ambiente
      • 2008
      • 114

hmmm... wiesz co miałem 1.4 EL jeszcze do czerwca ale nie spotkałem się z takimi problemami a kręci w ogóle przy przekręcaniu kluczykiem ? jak nie może z kluczykiem masz problem :?:

Komentarz

• radekn
        Classic
        • 2007
        • 19

Kręci, aż do momentu gdy bateria odmówi współpracy. Nalałem paliwa w gary dokręciłem świece i też nic :evil:

[ Dodano: Pon 06 Paź, 08 21:32 ]
        ODPALIŁA !!!!!!!!!!
        Dlaczego nie chciała wcześniej nikt nie wie !
        Faktem jest, że ostatnie 4-godzinne próby w garażu przy udziale 2 mechaników nic nie dały, więc używając słów niecenzuralnych zamknąłem pojazd i poszedłem się z nimi rozliczyć. Spece nie chcieli gotówki twierdząc, że ich interwencja nic nie dała i nie bedą brali gotówki :shock:
        Ja jednak wcisnąłem im symboliczny banknocik. I wracając do domu coś mnie tknęło ! Wsiadłem....... i odpaliła od cykniecia!
        Wniosek: jak zwykle i ze wszystkim, gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :wink: , nie miałem jednak pojęcia, że autka są też podatne na korupcję 8)
        Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...