[O1] problem z kontrolka sterowania elektronika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wmikrut
    Classic
    • 2010
    • 10

namo, Da się.
    Tylko nie wiem czy jest to opłacalne bo różnica to nie tylko sam kompresor ale także inna turbina i inny dolot.
    W wersji 120 turbina działa niżej a w 160 wyżej a dziura jest zatkana właśnie kompresorem.
  • przemo81
    Classic
    • 2008
    • 29
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mam pytanie czy kontrolka od sterowania elektronika w silniku octavi alh 2000 powinna sie zapalac kazdorazowo po wlaczeniu zaplonu bo u mnie wogole sie nie zapala i nie wiem czy to jest wszystko oki?

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

z tego co kojarzę to zapala się i po chwili gaśnie ... więc raczej czeka Cię VAG :P
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

jestes pierwszym wlascicielem tego auta??

dlaczego pytam, niestety czesc specjalistow rozbiera licznik i wyciaga swietlika, uskuteczniaja tez malowanie, wycinanie, zaslanianie oraz inne robotki reczne byle sie nie zapalala. Niestety na forum tez sie spotkalem z takimi specjalistami

Mogla tez najzwyczajniej spalic sie zarowka ale tak jak mowi kol. zurcio po podlaczeniu i zaczytaniu bledow moze cos wyjdzie choc osobiscie stawiam na jedna z wyzej wymienionych sytuacji.
        pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• przemo81
          Classic
          • 2008
          • 29
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pablo_doctor
          jestes pierwszym wlascicielem tego auta??

dlaczego pytam, niestety czesc specjalistow rozbiera licznik i wyciaga swietlika, uskuteczniaja tez malowanie, wycinanie, zaslanianie oraz inne robotki reczne byle sie nie zapalala. Niestety na forum tez sie spotkalem z takimi specjalistami

Mogla tez najzwyczajniej spalic sie zarowka ale tak jak mowi kol. zurcio po podlaczeniu i zaczytaniu bledow moze cos wyjdzie choc osobiscie stawiam na jedna z wyzej wymienionych sytuacji.

ja jestem 2 wlascicielem i na kompie bylem i nie bylo zadnych bledow oproczs jednego na kolektorze ssacym jako blad sporadyczny a tak nic innego mi nie powiedzieli.
          a mam pytanie mozesz mi powiedziec jak dostac sie do taj zarowki?

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

przemo81, powinno pomóc :

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• M@rcin123
              Drive
              • 2008
              • 81

ja daje 99% na spalona zarowke najlepiej rozkrec licznik i dostan sie do tej zarowki i bedziesz wszystko wiedziec

Komentarz

• shico
                Drive
                • 2008
                • 98

Kup najpierw żarówkę tablicy bo jest nietypowa(razem z oprawką) , żeby dwa razy nie rozbierać.Gdyby co - będzie zapasowa.

Komentarz

• przemo81
                  Classic
                  • 2008
                  • 29
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

juz problem rozwiazaleem w aso poprostu nie wszystkie modele to posiadaja jedne maja a drugie nie pozdro

Komentarz

• shico
                    Drive
                    • 2008
                    • 98

Zamieszczone przez przemo81
                    juz problem rozwiazaleem w aso poprostu nie wszystkie modele to posiadaja jedne maja a drugie nie pozdro
                    Salomonowe rozwiązanie!
                    Co to znaczy "jedne mają drugie nie"? Znaczy to że Twoja jest z tych "drugich nie"?
                    Zajrzyj jednak do instrukcji obsługi-wszystko napisane.

Komentarz

Pracuję...