Silniczek podnoszenia szyb.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • elektronik
    Classic
    • 2010
    • 35
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

andrenet, Witaj
  • felek
    Classic
    • 2008
    • 5

Witam wszystkich. Wilgoć zniszczyła mi prawdopodobnie /sądzac po wyglądzie/ sterownik centralnego zamka /nie mogę otworzyć - zamknąć pilotem drzwi kierowcy. Z kluczyka działa bez zarzutu. Prośba o informację, czy silniczek podnoszenia szyb w mojej Octavii /2005 r./ można wymienić na inny np. z Golfa IV?. Czy też musi to być do Octavii? Jest to mój pierwszy post /z problem/z góry przepraszam jak coś nie tak. Pozdrawiam.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Sterownik będzie doobry jest za licznikiem popatrz na złącza kable to jest główną przyczyną uszkodzeń
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• felek
        Classic
        • 2008
        • 5

Dzięki za odpowiedź. Przyczynę chyba znalazłem. Na złączu wiązki przewodów od zamka do modułu podnoszenia szyb w gnieździe brakuje jednej nóżki /przerdzewiała i odeszła wraz z kostką/, dlatego pomyślałem żeby wymienić cały moduł. Niestety na "Allegro" narazie nie znalazłem takiego elementu do Octavii a do Golfa IV i dlatego pytanie, czy można wstawić taki moduł, czy są one kompatybilne? Wyglądają tak samo. Pozdrawiam.

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zrób zdjęcie i wyślij mi emaila z pinów czy wtyczek coś znajdę w garażu
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• bubuDE
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 763
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mialem ten problem i dolutowalem brakujace piny. Wydaje mi sie ze nie da sie wymienic calej wtyczki- jest zespolona z plytka u.k. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#198325
            PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• felek
              Classic
              • 2008
              • 5

Dzięki za reakcję. Co do zdjęć to narazie jest to nie możliwe, gdyż po wczorajszej partaninie ponownie zamontowałem boczek żeby samochód był do jazdy. Problem jest identyczny jak opisany przez bubuDE /wygląd też /. Nie wiem czy dam radę wlutować tę nóżkę, dlatego pomyślałem o wymianie całego elementu podnoszenia szyb. Pozdrawiam.

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Z wtyczki z przerdzewialymi pinami wyskrobalem zolta miekka izolacje i do ledwo widocznych resztek dolutowalem krotkie koncowki. Prymitywnie ale do tej pory usterka nie powtorzyla sie. W gniezdzie pozostaly ulamane druciki, nalezalo je wyskrobac. Sam demontaz ukladu komfortu, czyli wypiecie go z gniazda sterowania silnika nie jest prosty, nalezy podwazyc kilka haczykow jednoczesnie, latwo jest je polamac.
                Załączone pliki
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

Pracuję...