Zakup maglownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Zakup maglownicy

Zamieszczone przez romman
    Zaraz zostanę zlinczowany :lol: ....

Nic to - ja i tak kupię pewnie zimówki, bo planuję pojeździć z 5 lat tym autem to i tak zjadę dwa komplety, ale dalej znajduję sens stosowania opon wielosezonowych i nadal uważam, że wiele osób zimówek nie potrzebuje, lecz będąc karmionymi papką w gazetach i TV kupi zimówki, mimo jazdy po mieście lub "w niedzielę do kościoła".

Dolewając oliwy do ognia - słyszałem, że zimą na letnich oponach droga hamowania jest krótsza na suchym asfalcie niż na zimówkach.
    zgadzam się z przedmówcą, sam jeżdżę na sezonowych bo z racji lokalizacji (Kr-NowySącz) oraz zamiłowania do nart dużo jeżdżę w zimie po śniegu, ale jeśli ktoś mieszka i użytkuje auto głównie w mieście, w łagodniejszym klimacie to dobre całoroczne (jak Goodyear Nav.) dadzą radę myślę. Dodatkowo na suchym i mokrym w temp. pow. 0 a takie warunki są w zimie b. częste na sporym obszarze Polski opona zimowa po prostu znacznie gorzej się sprawuje od całorocznej czy letniej :roll:
    Sama uniwersalność takiej opony determinuje jej parametry- nie jest tak dobra na śniegu jak dobra zimówka ani w lecie jak dobra letnia, ale w sytuacjach przejściowych/granicznych może zapewniać lepszą trakcję, kierowalność i prowadzenie niż letnia bądź zimowa;-)
    No i odpada jeden odwieczny dylemat: "zmieniać już czy nie? " :lol:
    Najbliższej zimy będę miał okazję jeździć mazdą3 na uniwersalnych Navigatorach więc sprawdzę ile warte są one na śniegu :diabelski_usmiech
  • mly
    Classic
    • 2007
    • 30

Zakup maglownicy

Gdzie można kupic maglownicę używaną do O1 - 1.6. Albo nową ale tanio.
    _-=MLY=-_

Komentarz

• bogusg
      Rider
      • 2007
      • 355

Teraz jest pełno złomowisk gdzie trafiają rozbite wraki i tam wymontowują sprawne części; można je kupić duzo taniej niz gdzie indziej i często dają gwarancję co prawda krótką (mieiąc lub dwa tygodnie) ale zawsze to kwestia wyboru
      Teraz xenony by krzynol

Komentarz

Pracuję...