tak
[O1] Samoczynne wyskakiwanie 2-go biegu.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] Samoczynne wyskakiwanie 2-go biegu.
Tak jak w temacie..
Na filmie można sobie zobaczyć jak to wygląda :
Generalnie przy delikatnym popuszczaniu sprzęgła ten drążek wariuje jak na filmie...
Dodatkowo często mam zgrzytanie przy zmienianiu z dwójki na trójke... (nie zawsze)
Czy to synchronizator czy może sprzegło sie kończy? A moze cos innego ?
-
Komentarz
-
Jak trzymam to leciutko szarpie go, wydaj mi sie ze gdzieś on poprostu sie nie dokuje i nie zaczepia na swoim miejscu.... (nieznam budowy skrzyni biegów i mocowana lewarka). Przy skrecaniu na skrzyżowaniach musze go trzymać bo niestety mi wypada i na wyjsciu ze skrętu nie mialbym biegu zapiętego.Zamieszczone przez Sławomir Dudamisk.
Zapnij 2gi bieg i przytrzymaj lewarek, jak odbija mocno czy delikatnie ?
Komentarz
-
Kolego a czy wszystkie poduszki mocowania skrzyni biegów i silnika sa całe i niezerwane ? moze sprawdz najpiew to i zobacz czy na korku spustowym oleju ze skrzyni biegów niema drobnych opiłków metalu co może świadczyc o uszkodzeniu skrzyni :cry:Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
Też myslalem ze to moze byc poduszka... Wymienilem 4 miesiace temu, bo faktycznie już stara nie dawala rady i bez zmian byloZamieszczone przez Romekm76Kolego a czy wszystkie poduszki mocowania skrzyni biegów i silnika sa całe i niezerwane ? moze sprawdz najpiew to i zobacz czy na korku spustowym oleju ze skrzyni biegów niema drobnych opiłków metalu co może świadczyc o uszkodzeniu skrzyni
A z korkiem, to sie sprawdzi..
Komentarz
-
misk.
może być tak że cięgło wlączania biegu ma za krótki skok (regulacja) albo co gorsze
zużyte kły synchronizatora, lub nie trzyma zatrzask wewnętrznego mechanizmu zmiany biegów.
Poduszki skrzyni przy linkowym systemie zmiany biegów nie odgrywają znaczącej roli.pryncypal
Komentarz
-
Komentarz
-
linki zmiany biegu są na zewnątrz skrzyni linka włacznia biegu jest poniżej linki wyboru
biegupryncypal
Komentarz
-
-
Tak jeśli można coś dodać to olej w skrzyni sprawdzałeś czy jest ?????
mi kiedyś w golfie biegi też wyskakiwały i po prosu nie było oleju ku mojemu wielkiemu zdziwieniu.
pozdrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz

Komentarz