[O1] silnik el. szyb prawy przod

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 500
    Classic
    • 2009
    • 14

koleś, ja obszywałem w Radomiu i na oko duzo lepiej mi sie podoba Twoja kierownica.
  • koralm
    Drive
    • 2007
    • 56
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

witam

mam takowy problem.

strasznie glosno chodzi mi silnik przedniej prawej szyby (drzwi pasazera), czasem jest tak ze wogole nie reaguje na otwieranie ani zamykanie (na przycisk z panela kierowcy ani po stronie pasazera).

tak wiec zabralem sie za rozbieranie, dobralem sie do silniczka, no i co wyszlo...
    silniczek jest brudny i leje sie z niego woda z rdza. cala kosta z elektronika pozalewana... widac ze niektore styki na plytce sa zasniedziale i przerdzewiale a no i przeczyscilem zasniedziale styki przy podlaczeniu calosci z prawej pod schowkiem.
    no i ponowny montaz szyby pomogl w jej prostym podnoszeniu sie.

i teraz pytanie...

1. czy moge kupic komplet silnik (z lub bez prowadnic) + elektronike i od tak przelozyc do mojego czy trzeba to jakos zaprogramowac na module komfortu?
    2. gdzie jest zlokalizowany modul komfortu?

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

odp.1)Kupic mozna prawie wszystko na serwisach aukcyjnych
      odp.2)Wspomniany sterowacz znajdziesz w nogach kierowcy patrzac w gore w strone zegarow

pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• koralm
        Drive
        • 2007
        • 56
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

pablo_doctor, kupic to wiem ze mozna, ale czy bedzie dzialac. pytam poniewaz gdzies przeczytalem ze ktos mial z tym problem. i nie wiem czy to tylko modele od 2001r czy wszystkie tak maja... bo jesli wystarczy kupic i zamontowac to jestem w niebie.

Komentarz

• najjan10
          Classic
          • 2008
          • 26

Witam
          Proponuję trzeba sprawdzić po numerze nadwozia, bo jest kilka rodzajów.

Komentarz

• koralm
            Drive
            • 2007
            • 56
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

no i dzis mialem znowu problem. naciskam opuszczanie szyby, slychac stukniecie tak jak by chcialo sie cos robic i nic. szyba stoi silnik nie kreci. czy chcialem podniesc czy opuscic, bylo stuk i tyle.....

Komentarz

Pracuję...