Zamieszczone przez shado
Migajacy kontrolka siwec zarowych
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Migajacy kontrolka siwec zarowych
Witam
Mam problem od czasu do czasu gasną mi wszystkie kontrolki przy zapalaniu, a kontrolka świec żarowych zaczyna migać (bardzo szybko) i wskutek czego mogę kręcić rozrusznikiem i silnik nie odpala. Musze odczekać kilkanaście minut aby mógł odpalić.
Dzieje się to niezależnie od tego czy silnik jest ciepły czy zimny, czy świeci słonce czy leje.
Byłem z tym na serwisie ASO, niestety "spece" rozkładają ręce i nie wiedzą co to, bo nawet po podłączeniu komputera pod samochód nie wyskakują żadne błędy. Stan świec został sprawdzony i spece z ASO twierdza ze są sprawne"
Samochód ma przejechane 260 tyś. rocznik 99 , silnik 1,9TDI 90 koni , klima
(sprawdzając inne tematy natknąłem się na tematy dotyczące stanu żarówek przepalonych czujników, niestety żaden objaw u mnie nie występuje)
Pozdrawiam Dawid
-
Miałem coś podobnego że migała mi kontrolka od świec żarowych, i okazało się że mam uszkodzony automat (włącznik nad pedałem hamulca nożnego ) od świateł stopu._______________
Parking MAGNOLIA Park
Meeting Place OCP Dolnośląskie
Komentarz
-
dokładnie. Możesz to sam sprawdzić. Cofnij tyłem pod ścanę i depnij na stop. Jak Ci nie będzie świecić dół tylk stop na szybie to masz automacik do wymiany.
Komentarz
-
ale przeciez ten czujnik pod hamulcem nie przeszkadza w uruchomieniu silnika... adada_e30, zaznaczyl ze kreci ale nie odpalaPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
dada_e30, wymien lub podmien od jakiegos kolegi przekaznik 109 (w tym przypadku nie bedzie bledu zapamietanego na kompie), ewentualnie sprawdz zaworek odcinajacy paliwo na pompie.
Komentarz
-
Nie wiem czy pomoge.
Sprawdz filtr paliwa. W nim jest czujnik wody. W samym filtrze też może być już za dużo skroplonej wody. Obadaj tę kwestię.
Pozdrawiam...*1B1B*1.8T*4x4
*1B1B*1.9T*DSG
Komentarz
-
chyba racze nie maZamieszczone przez kmicioW nim jest czujnik wody.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
tak jak dariuspolo - zacznij od sprawdzenie przekaźnika 109była octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
Komentarz
-
słyszałem że gdy katalizator się przytka to kontrolka świec miga spróbuj przejechać samochodem około 2 km na obrotach około 3tyś na 2lub 3 biegu(oczywiście nie po mieście) i napisz czy jest poprawa
Komentarz
-
dada_e30, poczytaj to, może pomoże :wink:
Komentarz
Komentarz