fajne autko podoba mi sie ten czerwony kolorek,tzw sucza czerwien :twisted: :szeroki_usmiech
[O2] Prawie nowa RS- brak oleju
Zwiń
X
-
[O2] Prawie nowa RS- brak oleju
Witam. Szwagier ma mały problem. Ma Skodę Octavie II Rs z 2008 roku z przebiegiem około 13 tyś km. Dziś zaświeciła się kontrolka od oleju < świeci na pomarańczowo, czyli niski stan oleju>. Czy w prawie nowym samochodzie to normalne, czy ktoś się z takim czymś spotkał.
-
-
mecholl, "branie" oleju między przeglądami jest standardem w samochodach z silnikami zasilanymi pompowtryskiwaczami,
jednak do tej pory raczej omijało to użytkowników aut z silnikami BMN - mój nie bierze oleju w sposób zauważalny między przeglądamiWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollwycieków brak, mnie troszkę dziwi,że w nowym samochodzie pobiera olej. Jak długo to będzie trwało, chyba kiedyś się ustabilizuje?ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Octavka II 1,9TDI moich rodziców bierze średnio pół litra oleju między przeglądami co 15 tyś km. Jakiś czas temu znajomy mechanik podczas wzmacniania obudowy pod silnikiem zauważył wyciek z turbiny. Poinformowałem o tym ASO, po czym otrzymałem następującą odpowiedź: ten typ tak ma... Autko ma 3 lata i przejechane 88 tyś km...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakDiesel - a to mówi za siebie. Więc logiczne, że musi przepalić trochę oleju
Zamieszczone przez mechollRs jest z silnikiem benzynowym. (...).President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
Komentarz