[O1] Kolejna nieudana próba naprawy skrzyni biegów, co zrobi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piciu
    Classic
    • 2006
    • 7

Andys,
  • Szubi
    Classic
    • 2005
    • 19

W moim drugim aucie rozsypała się skrzynia biegów (octavia 1.6 z 1998roku) Pękł nit i zablokował całą skrzynię. Pojechałem do Wejherowa do jakiegoś niby speca od skrzyń... Za 1500zł dostałem inną która niby była do octavii ale nie pasowała. Przebolałem koszt przesyłki skrzyni. Odesłali mi moją, niby naprawioną. Skrzynia działała ale wydawała z siebie straszny hałas, metaliczny dźwięk. Pan który naprawiał stwierdził ,że tak musi być... i że to minie. Uwierzyliśmy... pojezdziliśmy... i tak po pół roku stwierdziliśmy że zmian nie ma. Zadzwoniliśmy do gościa, on stwierdził że jak hałasuje to można to jeszcze naprawić... kolejne koszty transportu (nie mówiąc o demontażu i ponownym montowaniu... jak do tej pory 500zł u znajomego mechanika) Zawieźliśmy mu skrzynie, rozebraliśmy, stwierdził że jakieś łożysko, atak i wałek ataku do wymiany- koszt? 1000zł... Zapłaciliśmy 1100 (bo doliczył sobie koszt transportu). Poczekaliśmy na przesyłkę, która jak się okazało była za pobraniem... 100zł czyli koszt transportu zapłaciliśmy 2x... Myślałem, że to będzie koniec moich przygód... ale nie... Dzisiaj dostałem telefon od mechanika... Skrzynia pracuje gorzej niż pracowała... Myślałem, że wyjdę z siebie... Aha- dodatkowo w paczce miała być faktura której oczywiście nie było...
    Co mam z tymi #@$#@% zrobić? Najpierw kulturalnie zadzwonić i poprosić o zwrot 2500 zł za naprawy które nic nie dały, czy może za wszystkie poniesione koszty związane z ich niekompetencją? A może od razu drogą sądową? wink.gif

Komentarz

• Bogi
      Classic
      • 2006
      • 9

W Jagatowie jest gościu który zajmuje się tymi skrzyniami profesjonalnie koszt u niego 1200zł. Niestety nie pamiętam do niego nr telefonu zrobił kilku moim kolegom i działa bez zastrzeżeń.

Komentarz

• zgucio
        Rider
        • 2007
        • 691

ja swoją robiłem gdzieś pod Kielcami 2 lata temu - około 50 tyś kilometrów zrobione i wszystko śmiga, koszt naprawy 1000 zł + złozenie u mechanika, olej do skrzyni i łapa skrzyni razem 1500 zł.

Oprócz tego wymieniłem też kompletne sprzęgło, olej w silniku klocki, filtry itp i całość zamknęła sie w kwocie 2500 zł
        ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• Szubi
          Classic
          • 2005
          • 19

ehh... u mnie jak narazie 3400 i ciągle hałasuje... koszmar... Będę dzisiaj dzwonić do tego speca... zobaczymy co powie

Komentarz

Pracuję...