HAMULCE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregor71m
    Classic
    • 2009
    • 7

HAMULCE

to jest komplet miloteca :wink: No naprawde dobrze to wygląda :!: Ale ramke bym wypie.... :P
  • soltys
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 29

HAMULCE

witam,
    od nie dawna w mam problem piszczenia tylnich hamulców, piszczą bez względu na to czy jest sucho czy jest mokro.
    Jak wciskam pedał do oporu i to tego problemu nie ma, problem jest w tedy gdy toczę się do świateł i delikatnie wciskam pedał hamulców, w tym czasie hamulce wydają przeraźliwy pisk.
    Od czego to może być. Mam przegląd za 800 km więc tą sprawę poruszę, ale nie chcę znów sie "boksować" z twierdzeniami serwisu że to od pogody bo mi bębny zawilgotniały i są nie rozgrzane i będą piszczeć.

Ma ktoś jakiś pomysł na to , dzięki.
    OCTAVIA I 61000 km

Komentarz

• roLLo
      L&K
      • 2008
      • 1063
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja mam coś podobnego tylko ze w przednich hamulcach chyba xD ale na tyłach raczej też tylko e tam mam tarczówki

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
      Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
      Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

soltys, W bębnach nazbierało się pyłu z okładzin.Lekarstwem może być zdjęcie bębnów i przedmuchanie całości sprężonym powietrzem.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• soltys
          Classic
          S_OCP Member
          • 2007
          • 29

właśnie też tak mnie wczoraj poinformowali w serwisie (inny gość i inna gadka) za tydzień jadę na przegląd i maja się tym zająć.
          Chyba do tego czasu nie będę straszył piskiem w mieście.
          OCTAVIA I 61000 km

Komentarz

• look
            Drive
            • 2005
            • 73

Coś mi się wydaję, że z piszczeniem bębnów w O1 nie da się nic poradzić. Po prostu TTTM. Chyba wynika to z materiałów jakie zostały użyte do och zrobienia.
            Gdy jest wilgotno to pojawia się piszczenie przy lekkim hamowaniu. Mija po kilku hamowaniach.
            Przez pewien czas problem nie występuje po przejechaniu wcześniej dłuższej trasy. Pewnie wtedy więcej się ścierają i nie ma co piszczeć.

Komentarz

Pracuję...