oj widze ze sie kolega rozkrecil
Parujacy lewy reflektor xenonowy
Zwiń
X
-
Parujacy lewy reflektor xenonowy
WItam wyszstkich na forum mam pytanie i chcial bym sie poradzic moze ktos bedize wiedzial co zrobic z paracujaym relflektorem xenonowym , po wymyciu auta zachodzi para i nie schodzi przez kilka dni , a jak para ustapi to reflektor zostaje mleczny od srodka stanowi to problem duzy gdyz w nocy taka jazda staje sie niebezpieczna bo nie daje on takeigo osiwecenia drogi jak ten po prawej stronie rureczki do odpowietrzania nie sa zatkane bo patrze na nie systematycznie i nie bardzo wiem co zrobic kupno nowego reflektora to minimum wydatek 800 zł uzywanego, wymienic samej szybki reflektora z tego co mi "eksperci " w salonie mowili sie nie da tylko trzeba kupic calosc , byc moze ktos mial taki problem prosze o porade pozdrawiamdobry kierowca
-
-
Kiedys jak wyjalem reflektor to wymiany zarowki, to wymienilem, a potem szmatka przemylem go calego. Na drugi dzien byl zaparowany. Pojezdzilem kilka dni i zniknelo. Po myciach nigdy nic takiego mu sie nie robilo.
Zacznij moze od wyjecia i ogladniecia. Z tylu jest tam taki uszczelniany kolnierz, ktory trzeba odkrecic, zeby zmienic zarowki, moze ktos to zle zlozyl.
Komentarz
-
-
mi strasznie parowal prawy, wiec w zeszly weekend wyjolemgo i wszystkie polaczenia przejechalem silikonem, i jak narazie spoko. U mnie zdaje sie ze woda dostawala sie wokul wtyczki, bo byly tam niezle luzy....DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
Komentarz