Miganie lampki temperatury

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Moniczka1490
    Classic
    • 2010
    • 9

uuaaaaa w Grodzie Kraka zaskoczył śnieg drogowców no i kierowców :diabelski_usmiech na osiedlowych uliczkach na zimóweczkach rządze :diabelski_usmiech
    Pozdrawiam.
  • trytek11
    Drive
    • 2008
    • 46

Witam, pwnie temat już znany ale dla mnie pierwszy raz: żona dzisiaj zauważyłą miganie rano kontrolki temperatury po uruchomieniu silnika. Poczytałem w instrukcji i wychodzi że albo mało płynu w chłodnicy albo za wysoka temperatrura silnika. Raczej to pierwsze bo silnik nie zdążył się jeszcze nagrzać i tu moje pytania:

1. Jaki płyn lejemy do chłodnicy w dieslach (nigdy nie miałem diesla)

2. Czy to na pewno tylko brak płynu czy może zwrócić na coś więcej uwagę
    Octavia 1 Combi 1.9 TDI GLX 110KM (140KM)

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

1. kup kocentrat G12
      2. pewnie pomoże, tylko nalej trochę powyżej max. jak nie pomoże to zbiorniczek do wymiany, ale obadaj jeszcze jedno - w środku masz takie sondy(elektrody) trzeba je wyczyścić i może pomoże :diabelski_usmiech

Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• piotras74
        Rider
        • 2008
        • 738

a ogrzewanie działa prawidłowo?

Ostatnio miałem problemy z ogrzewaniem i też w pewnym momencie migała kontrolka od temepratury. U mnie silnik się nagrzewał do 90 st a z nawiewów leciało tylko letnie powietrze. Skończyło się na wymianie pompy wody. Ja mam benzynę i nie wiem, czy podobnie może być w przypadku diesla.

Komentarz

• tommy-79
          Classic
          • 2008
          • 28

przy ostatnich mrozach pojawił się u mnie problem z migająca kontrolką temperatury.
          Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolka już nie miga; sprawdziłem poziom płyny -jest OK, sam płyn był wymieniamy w listopadzie i do tej pory było wszystko w porządku, ogrzewanie również dobrze działa,

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

powoli tracę siły
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz