uuaaaaa w Grodzie Kraka zaskoczył śnieg drogowców no i kierowców :diabelski_usmiech na osiedlowych uliczkach na zimóweczkach rządze :diabelski_usmiech
Miganie lampki temperatury
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Miganie lampki temperatury
Witam, pwnie temat już znany ale dla mnie pierwszy raz: żona dzisiaj zauważyłą miganie rano kontrolki temperatury po uruchomieniu silnika. Poczytałem w instrukcji i wychodzi że albo mało płynu w chłodnicy albo za wysoka temperatrura silnika. Raczej to pierwsze bo silnik nie zdążył się jeszcze nagrzać i tu moje pytania:
1. Jaki płyn lejemy do chłodnicy w dieslach (nigdy nie miałem diesla)
2. Czy to na pewno tylko brak płynu czy może zwrócić na coś więcej uwagęOctavia 1 Combi 1.9 TDI GLX 110KM (140KM)
-
-
1. kup kocentrat G12
2. pewnie pomoże, tylko nalej trochę powyżej max. jak nie pomoże to zbiorniczek do wymiany, ale obadaj jeszcze jedno - w środku masz takie sondy(elektrody) trzeba je wyczyścić i może pomoże :diabelski_usmiech
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
a ogrzewanie działa prawidłowo?
Ostatnio miałem problemy z ogrzewaniem i też w pewnym momencie migała kontrolka od temepratury. U mnie silnik się nagrzewał do 90 st a z nawiewów leciało tylko letnie powietrze. Skończyło się na wymianie pompy wody. Ja mam benzynę i nie wiem, czy podobnie może być w przypadku diesla.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz