A kontaktowałeś się w tej sprawie ze sprzedającym? Może po prostu zapomniał go dołączyć?
Poważny problem w trakcie jazdy
Zwiń
X
-
Poważny problem w trakcie jazdy
Witam.Jestem posiadaczek skody octavi 1.6 w benzynie z 2001 roku.Mam niesamowity problem i nie mam zielonego pojęcia
co to może być.A wiec samochód w czasie jazdy przy prędkości 90-120km i wyżej na prostej, gładkiej (coś ala lotnisko) drodze,
zaczyna delikatnie nosić od lewej do prawej.Żeby tego było mało to jeszcze przy tej samej prędkości i na tej samej
prostej drodze zaczyna drgać i wydawać dziwny dość głośny klekot.Ogólnie cały się telepie a najbardziej odczuwalne drgania są na tylniej kanapie.Do tego
dochodzą jeszcze delikatne drgania kierownicy.Wiem tylko tyle że wcześniejszy właściciel podnosił delikatnie przód auta(jakieś 5-7cmm)
i nie wiem czy po tym ustawiał zbieżność.Czy to może być wina nie ustawienia zbieżności czy czegoś innego? (Jak na mój rozum to te drgania i ten klekot nie powinny sie pojawiać nawet gdy nie jest ustawiona zbieżność ale mogę się mylić bo nigdy nie mialem doczynienia z takim problemem)
Szukałem na forum czegoś podobnego ale nic
nie pasowało do mojego problemu. Za wszystkie wypowiedzi i rady z góry wielkie dzięki
-
-
No i tak zrobię,za dwa tygodnie kończy się przegląd więc pojadę go zbadać.Chciałem tylko się poradzić co i jak żebym wiedział w którym momencie mechanior wciska mi kit (Wiadomo jak to jest z mechanikami w naszym kraju.Takich nprawde dobrych i uczciwych jest bardzo mało)
Zurcio dzieki za odpis . Macie może jakieś rady co i jak ?
Komentarz
-
-
Witam ponownie w tym temacie po długim czasie .Ostatnio tzn. jeszcze w starym roku byłem na przeglądzie w skodzie u znajomego który tam pracuje .Opowiedziałem mu o tym wszystkim no i stwierdził że jest to napewno wina niewyważonych opon .Ździwiłem się bo przecież wcześniej było oka a tu nagle takie coś .Na to on że jeżeli opony są lipne to z czasem się to przestawia i na nowo trzeba wyważać i przekładać opony.To prawda bo opony są jakieś do bani i tak chyba narazie zostanie bo na dzień dzisiejszy nie stać mnie na zmiane czterech opon ale nieważne .Jak znajdę chwile wolnego czasu do podskocze do niego prywatnie bo ma swój warsztat i wyważę te opony. Wiec jak coś się zmieni a mam nadzieje że się zmieni na lepsze to dam znać .Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz