A jak Ci powiemy, że warto i go kupisz, a po przejechaniu 500 metrów złamie się na pół (bo był spawany z dwóch) to będziesz zadowolony ? Kolego, nikt nie wie o jakim samochodzie mówisz, więc co możemy Ci doradzić ?
delikatne nieregularne drgania na jałowym biegu tdi1.9 105KM
Zwiń
X
-
delikatne nieregularne drgania na jałowym biegu tdi1.9 105KM
Witam serdecznie!
Jestem świeżo upieczonym właścicielem octavii II i chce się upewnić w jednej kwestii...
mianowicie od początku użytkowania na jałowym biegu czuje co 3-4 sekundy bardzo delikatne pojedyncze i nieregularne drganie. Nie jest ono jakoś mocno denerwujące, silnik pracuje równo lekko poniżej 1000 obrotów na minute. Na wyższych obrotach wszystko jest OK, auto przyspiesza rewewlacyjnie. Czy jest to normalne, czy powinienem się martwić?
Dodaje, że auto ma przejechane 59000km i jest świeżutko po wymianie filtrów i oleju (1,5 roku użytkowania - auto jeszcze na gwarancji technicznej)
Proszę o poradę bardziej doświadczonych octavianów
Z góry dziękuje i pozdrawiampatricos
-
-
U mnie też występuje takie zjawisko... jakby minimalnie ruszył do przodu i do tyłu (oczywiście stoi w miejscu).
Co innego mnie niepokoi - podświetlenie wyświetlacza między zegarami przy najniższym poziomie podświetlenia, delikatnie przygasa w rytm pracy silnika, też tak macie? Może to po prostu drgania są przenoszone na budzik i takie mam wrażenie.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioloru, może jest to związane z niższymi temperaturami powietrzaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
no to uspokoiliście mnie... wcześniej jeździłem autem, którego marki nie podam, bo wstyd i wszystko się w nim psuło. zdecydowałem się na octaviana jako, że słyszałem bardzo dobre opinie o tym aucie i mam nadzieję, żę będę z niego zadowolony...
swoją drogą pozytywnie zaskoczony ilością odpowiedzi... dzięki
pytanie: macie jakieś swoje zloty w okolicach poznania? (odpowiedź niekonieczna w tym temacie - względnie na gg)patricos
Komentarz
-
-
patricos82, Właśnie przymierzałem się do zadania tego samego pytania, ale dotyczące innego silnika.
Siedziałem sobie dziś w auie i czekałem na żone, a że było zimno to nie gasiłem klekota. I zauważyłem ,że co kilka sekund tak na 1 sekunde może mniej - silnik delikatnie zatelepie - tak jakby sam ze sobą wpadał w jakiś rezonans. To telepanie czuć, bo całe auto w rytm tego telepania drży przez moment.
Ale skoro koledzy mówią, że TTM to nie ma się czym przejjmować.
A tak swoją drogą, to zauważyłem to po 5,5 roku eksploatacji. Ciekawe, czy przedtem tego nie było, czy nie zwracałem na to uwagi. :?:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_ospantol, zauwazyłes, bo wiedziałes o tym....., ja moge powiedziec, ze jak ogladam 02 to nie wszystkie to maja - tzn. nie u wszystkich jest to tak wyczuwalne. najbardziej to miała taka jedna w Krakowie z przebiegiem 50 tys km.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBW mojej również nie występują takie drgania.
Po prostu TTTM.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Komentarz