[O2] Trzeszczenie tapicerki drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazerus
    Classic
    • 2010
    • 5

savio23, ja kupilam minta i jestem zadowolona to co potrzebowalam to dokupilam lub dostalam od dilera.a co sie tyczy wyzszej wersji to kwestja gustu i czy bedziesz cos modzil w aucie jak potrzebujesz auto tylko do jazdy to polecam minta szkoda doplacac. :szeroki_usmiech
  • gulu666
    Classic
    • 2008
    • 10

Witam.
    Mam taki problem. Posiadam Sound System Audience z 12 głośnikami i od jakiegoś czasu strasznie mi trzeszczy tapicerka drzwi pasażera podczas słuchania muzyki (tzn. bass jak leci). Strasznie to wkurza. Nim głośniej tym gorzej trzeszczy. Jest na to jakiś sposób?? Bo nie da się już wytrzymać.
    Proszę o pomoc.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

zobacz czy przypadkiem boczek drzwiowy tapicerowany nie odchodzi od głównego panela boczka
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gulu666, tak na zdrowy rozsądek to zacznij od wygłuszenia drzwi, zamontowania dystansów, potem poskładaj taperkę do kupy a styki plastików przesmaruj silikonem, poprawisz sobie tym jakość dźwięku a jednocześnie pozbędziesz się trzeszczenia tapicerki.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• gulu666
          Classic
          • 2008
          • 10

Tzn nie chce przenosić basowych głośników do przodu tapicerki tylko zostawić w tych miejscach co są. Tam jest system trzydrożny. Wiec da rade jakoś to matami wyciszyć?? Myślałem nad matami Dynamat, tylko ile potrzeba do jednych drzwi mat??
          Chodzi mi o maty o wymiarach 81cm x 46cm. Trzeba wyciszać wewnątrz drzwi czy tylko pod tapicerka?? Nie chce zmieniać głośników i radia tylko zostawić wszystko to co jest ewentualnie poprawić jakość dźwięku poprzez wyciszenie.
          I wtedy zrobiłbym porządek z trzeszczeniem tapicerki.

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gulu666, na wszystkie swoje pytania znajdziesz odpowiedz tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=16 trzeba trochę poszperać, a tak przy okazji zgłoś się do kolego Nexus6 : http://forum.octaviaclub.pl/profile....ewprofile&u=62 lub CASKP http://forum.octaviaclub.pl/profile....wprofile&u=597 a oni już cię pokierują odpowiednio.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• rezon
              RS
              • 2006
              • 1894
              • Volvo
              • AKL 1.6 MPI 101 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez gulu666
              strasznie mi trzeszczy tapicerka drzwi pasażera
              zanim cokolwiek zaczniesz robić przy tapicerce drzwi to przesmaruj olejem silikonowym uszczelki przy drzwiach i wtedy sprawdź trzeszczenie. Ja reklamowałem tapicerkę chyba cztery razy zanim ktoś w ASO nie powiedział jaka jest przyczyna reklamacji - trzeszczenie uszczelek o nadwozie - niestety TTM

Komentarz

Pracuję...