nie badź wiśnia i daj znac jaby cena była fajna :lol:
tez bym sobie załozył-ostatecznie idzie ziiima i trzeba cos robic w zimowe wieczorki :diabelski_usmiech
Witam,
Dolałem dzisiaj płynu do zbiorniczka, chciałem wyczyścić tylną szybę - a tu nic!
Wycieraczka chodzi, pompkę również słychać a płynu nic
Poczytałem trochę na forum i koledzy pisali o często odmawiającej posłuszeństwa złączce wężyka, umiejscowionej tylnej-lewej części bagażnika.
Niestety, sprawdziłem i to nie jest to. Nawet gdy odłączyłem wiązkę to po włączeniu spryskiwacza nie było tam nigdzie śladu mokrego.
Czy miał już ktoś z Was przypadek i wie gdzie może leżeć przyczyna?
Może jest jeszcze gdzieś jakaś złączka?
kiero5, ja się nie dawno dowiedziałem od mechaniora z ASO, że najczęstszym błędem jaki popełniają kierowcy jest mieszanie płynów zimowych. ogólnie niczym się one nie różnią ale jeśli zmiesza się dwa rożne płyny możne spowodować to tak zwany "łupież". lubi on zatkać przewody.
sprawdź w pojemniku czy nie pływają jakieś drobne płatki.
miałem ten sam problem co ty w seacie. efekt miałem ten sam, tylni "oprysk" nie działał.
chyba, że coś innego się popsiuło... :roll:
ja tez miałem problem z tylnim spryskiwaczem fakt ze O2 wiec tak jezeli jestes pewien ze płyn nie zamarzł to sprawdz złaczki jedna jest w tylnim nadkolu i 2-ga w tylnej klapie (ale jak ci nie cieknie to tez nie ) ale ja miałem takie fajne małe trzy kamyki w dyszy i nie lało po przedmuchaniu jak nowy---ale przy okazji wymieniłem dysze na nowa w aso 50zł....
narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
witam moj problem polega na tym ze jak pryskal na tylną szybę to strumien zamias na szybę leci ciurkiem za samochód. jest tam chyba ułamana taka dysza aha dodam ze spryskiwacz jest w wycieraczce. da sie to naprawić ?/ bo pan w servisie powiedizał mi ze trzeba cały mechanizm wycieraczki zminic . ale ten pan niemial zielonego pojecia o niczym inntyn tez poprostu niechiało mu sie . prosz eo poradę
Sama dysza spryskiwacza tylnej szyby (w mechaniżmie wycieraczki) występuje jako część zamienna. Koszt, nie pamiętam dokładnie, około 20 zł. Rzeczywiście, można ją bardzo łatwo ułamać.
No i wszystko jasne. Poprostu zamarzł zimowy płyn do spryskiwaczy. Od razu jak puściły mrozy zaczął działać. A miał być skuteczny do temp. -25 stopni Rzeczywiście jakiś badziew. Ach...a człowiek głupi i już chciałby coś naprawić Pozdrawiam wszystkich
Komentarz