Ja też mogę polecić warsztat na Stawki. Byłem zaskoczony dobrymi cenami i szybkością usługi. Co więcej, sami przez telefon informowali mnie co i dlaczego należy dodatkowo wymienić. Teraz prawdopodobnie będę chciał zrobić coś w silniku (uszczelniacae zaworowe i/lub pierścienie tłokowe) w ich filii na Pomorskiej i mam nadzieję, że też są dobrzy...
Czujnik temperatury - lokalizacja
Zwiń
X
-
Czujnik temperatury - lokalizacja
Ostatnio mam problemy (niewielkie - ale zawsze) z odpalaniem auta "na zimno". Wyeliminowałem już większość potencjalnych usterek i teraz czas przyszedł na czujnik temperatury - tylko nie bardzo wiem gdzie on jest (ten w bloku silnika) ops:
Na forum znalazłem tylko krótki opis jego lokalizacji ale to za mało dla mnie - jeśli ktoś mógłby dokładniej opisać ... lub zdjęcie jakieś - będę wdzięczny.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
-
-
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Kuvel, a jaki masz kąt początku wtrysku ? on ma bardzo duze znaczenie. jak wymieniałeś rozrzad po ostatniej zimie to warto sprawdzić. Bo opóźniony ma to do siebie ze problem z odpalaniem jest.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Dzięki Wam za pomoc - głupio mi, bo widać trochę się nie przyłożyłem do szukania ops:
neck99, kąt wtrysku, świece, aku, filtry - wszystko OK. Brak zapowietrzania się układu. Właściwie nic innego mi już do głowy nie przychodzi jak czujnik. W wolnej chwili odepnę wtyczkę i zobaczymy jak wtedy zapali. Jak "do strzału" to czujnik pójdzie w p...du.
Jeszcze raz dziękuję.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
Komentarz