[center:ff451d8dd5]Witam.
Mam problem ze skrzynią biegów w octavii z silnikiem 1.6 75km z 98r.. Problem polega na tym że jak jadę i puszczę gaz lub wrzucę na luz to wtedy zaczyna wyć skrzynia. Przy ruszaniu nie ma żadnych negatywnych objawów. Jak stoję jest ok! Ponoć sprzęgło było zmieniane i olej w skrzyni. Biegi wchodzą bardzo dobrze.
Dodam że auto mam od niedawna i nie wiem co z tym zrobić
Czytałem w postach że często się zrywają nity ale u mnie nie ma takich objawów.
[/center:ff451d8dd5]
satoot, Maru 123, wiem, ze to was gryzie ale nie jest to sprawdzian ortografii, kolega potrzebuje pomocy wiec przymknijmy oko i pomozmy :wink:
Nic nas nie gryzie. Wskazanie, zwrócenie uwagi na błąd w odrobinę zawoalowany sposób paradoksalnie pomoże pytającemu uniknąć podobnej sytuacji w przyszłości.
A oko już przymknąłem, razem z uchem - bo mnie oba rozbolały, gdy zobaczyłem i usłyszałem ten [skreślić][shadow=red:3635ffeecb]c[/shadow:3635ffeecb][/skreślić]hałas.
Ale chlopakowi pomogliscie, nie ma co...
Mialem cos podobnego w 1.4 16v, a jednak innego.. tez mi halasowala skrzynia na luzie ale do tego nie wchodzily dobrze pierwsze 2 biegi, jednak przyczyna byl brak lewej poduszki pod silnikiem (zjechana do 0). to spowodowalo przechylenie silnika na jedna strone i wyrabalo choinki w skrzyni - tak mechanik stwierdzil..
Panowie i panie to forum jest chyba po to żeby sobie pomagać a nie wyśmiewać. Niestety jak szybko piszę i jestem zdenerwowany to robię błędy i mam na to zaświadczenie, to trochę tak jak by kopać leżącego ale temat ortografii pomińmy i przejdźmy do konkretów. Tak więc ponawiam pytanie, niech się wypowie ktoś kto już coś podobnego przechodził lub ktoś kto się na tym zna.
A druga sprawa czy może ktoś się orientuję jakie mogę mieć oznaczenie skrzyni biegów, bo nie wiem co dokładnie szukać. Silnik 1.6 75 km AEE
Dzięki.
Komentarz