Światło prawe nie za każdym razem się zaświeca.Serwis stwierdził że to przetwornica więc wymieniłem na używaną lecz nic to nie dało.Czasem włączy się za pierwszym razem a czasem wcale.Jak się już zaświeci to świeci cały czas
a czy najpierw zapalasz światła i dopiero potem silnik? Bo słyszałem, że trafiały się takie problemy z xenonami. najpierw odpal silnik a potem reflektory i wtedy patrz. jakies problemy z napięciem podobno były
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Mam dokładnie to samo u siebie, uszkodzony starter czyli to coś co zakłada się w środku lampy na żarnik z drugiej strony jest to czarna kostka,możesz to sprawdzić przekładając starter z jednej do drugiej lampy(wtedy zobaczysz czy problem pojawił się w drugiej) koszt używki od 70zł do 130zł, nowy na allegro 150zł, nowy serwis 640zł.Dokładnie chodzi o coś takiego http://www.allegro.pl/item503627704_...lonnik_al.html
Trochę odgrzeje
Po zamontowaniu xenonów okazało się że lewa lampa nie świeci, a prawa świeci ok jednak coś mnie podkusiło i przełożyłem żarniki, wtedy zaczęły świecić obie lampy z tym że lewa zaraz po włączeniu zaczyna przechodzić powoli w barwę różową/bordową mimo że ten sam żarnik świecił wcześniej ok. Teraz czy mogę w ciemno brać zapłonnik czy może to być jeszcze coś innego
Komentarz