Powstał mały problem ze spryskiwaczem reflektora <od strony pasażera>.
Spryskiwacz wychodzi do połowy, nie podaje wody <tak mi się wydaje> i nie chce się chować.
Drugi sprysk działa dobrze?
Czy ktoś się z takim czymś spotkał ? Jakieś propozycję ?
ja akurat miałem tak z tylnym ze nie psikał i okazało się że w dyszy końcowej pojawiły się trzy małe kamyki 0,5mm i to mi blokowało ---sprawdz dysze na poczatek ---dalej nie wiem nie pomoge bo jeszcze takiego przypadku nie miałem....może sie ktoś wypowie co coś podobnego miał ...pozdr.
narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
mecholl, jeśli nie wychodzi do końca to chyba też nie będzie pryskał, bo o ile pamiętam jest on tak zbudowany, że psika dopiero jak wyjdzie do końca. Co do przyczyny to możliwe są dwie: zablokowała się ruchoma część spryskiwacza ( trzeba spróbować czy da radę wyciągnąć ją ręcznie do końca ) albo na ten spryskiwacz podawane jest za małe ciśnienie ( może zapchała się, albo zagięła gdzieś rurka doprowadzająca płyn do tego sprysku )...
mecholl, wyjmij przedni reflektor główny i przeciwmgielny wtedy jest całkiem dobry dostęp do zbiornika, pompki, przewodów i samego spryskiwacza. Może przytkało się gdzieś na trójniku i główne ciśnienie idzie na lewy spryskiwacz...
Komentarz