wspomaganie kierownicy - wyciek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krasnallodz
    Classic
    • 2009
    • 25

A czy da się to zrobić w O2 FL? Gra jest warta świeczki bo w Skodzie w Londynie powiedzieli mi, że po pierwsze trzeba wyjąć całe lampy i że skasują mnie ponad £100 :shock: dodam, że chodzi mi o ustawienie ich na ruch lewostronny i jeszcze kolejny problem, jak je ustawić, żeby przeszły angielskie badania techniczne?
  • wuszy
    Drive
    • 2008
    • 85

dzisiaj po przejechaniu ok 20km zauwazylem ze duzo glosniejk chodzi uklad kierowniczy. po nastepnych 15km ledwo skrecal. wyciekal plyn kolo prawego przediego kola. po uzupelnieniu byla znaczna poprawa, ale po chwili znow wyciekal i to samo. plyn byl koloru czerwonego - odobno zly, ale dolewalem taki sam zeby nie mieszac. czy moze to byc cos mniej powaznego niz maglownica? jezeli nie to jakie to moga byc koszty w warszawie?

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

poczytaj ten wątek. Jest krótki ale to zawsze cos http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22458
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• tom110
        Classic
        • 2008
        • 4

Sprawdź przewody bo może jest jakiś przetarty a tam jest duże ciśnienie i może nimi wyciekać. Takie przewody często też mogą cieknąć na spawach.
        Tom110

Komentarz

• Angel
          Rider
          • 2008
          • 503
          • Octavia III combi (5E5)
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez wuszy
          wyciekal plyn kolo prawego przediego kola
          Znajomy mial podobnie ze wierw wylo pozniej plyn poszedl. Pomogla dopiero wymiana pompy wspomagania bo to ona sie rozciekla i zatarla wczesniej. Koszt to nowa pompa 220 pln i wymiana u mechanika 150 pln.
          Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• chopinnn
            Drive
            • 2007
            • 60

Wow - jestem cytowany :wink: - ale objawy podobne jak przy zepsuciu maglownicy - i lepiej podobno z takim czymś nie jechać. Też miałem mały szok jak skręcałem do sklepu i kierowało się jak "trachtorem" gdzie normalnie się palcem skręcało.

Komentarz

Pracuję...