Problem z dwu-rurka albo z katalizatorem 1.6 55kw AEE
Witam wszystkich!Sam juz nie wiem co jest grane Po miedzy 80km a 100km buczy mi w samochodzie ale nie wiem co Wymienilem uszczelke kolektora wydechowego dwu-rurki i dalej to samo ale wpadlem na taki pomysl tzn. miedzy dwu-rurka a katalizatorem nie mialem orginalnie podlaczonych tych dwuch rurek z katalizatorem(rurka w rurke i obejma) tak mialem Faktycznie luzne to bylo tam tak wiec kupilem zlacze elastyczne gietkie i przyspawalem to zlacze miedzy dwu-rurka a katalizatorem i byla cicho w miare ale do czasu i znowu to samo mam.Zatkalem rowniez rure z tylu i nigdzie nic nie uciekala.Jutro jeszcze raz wejde pod samochod i to dokladnie sprawdze.Mysle ze to moze byc wina katalizatora fak faktem samochod juz ma przejechane 210tys i smiga jak burza tylko te zasrane buczenie wiekie dzieki za odpisanie!Pozdrawiam
To buczenie to moze byc luzna blacha oslaniajaca na kotalizatorze. Wez mlotek walnij nim zdrowo w uklad wydechowy i zobacz co wpada w rezonans. Ja kiedys mialem wlasnie luzna ta blache, nie bylo tego widac bo luzna byla od gory, ale mlotek zdiagnozowal wszystko trafnie.
Oponki raczej to nie beda, bo odglos od opon nie jest taki jak w opisie.
Ja jak napislem wczesniej jestem za stara szkola, czyli mlotek i przecinak.
Przywal porzadnie pare razy w wydech i sluchaj co wpada w rezonans, przy okazji jak cos sie urwie to przyspawasz i po klopocie. Czasami sprawy trzeba po mesku w swoje rece wziasc.
Dzis dokladnie obejrzalem caly tlumik od kolektora do tylnego tlumika.Nigdzie nic nie u cieka na luzie do dalem gazu to faktycznie w kolektorze cos tam charczy zrobie tak jak pisaliscie uderze raz a mocno.Pozdrawiam i dziekuje
Komentarz