[Inne] falowanie obrotów 1,6 101km na gazie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arti1
    Rider
    • 2010
    • 408

Zamieszczone przez jaromir
    Zamieszczone przez jimw
    Misiek_Gdańsk - czy to nie Tobie machałem dzisiaj w Gdańsku na Słowackiego koło Ikei. Ja jechałem szarą O1.
    Jeżeli jechałeś lewym pasem, miałeś okulary oraz rejestrację NOxxx i widziałeś za kółkiem również kogoś w okularach jadącego prawym pasem Octą 2 FL tak przed godziną 9:00 to byłem ja 8)
    Również pomachałem ale nie wiem czy takowy gest zauważyłeś.
    Tak na zakończenie to również pozdrawiam.
    A to wszystko się zgadza .

Pozdrowienia,
    jimw
    artur
  • jaca79
    Classic
    • 2008
    • 7

pomóżcie
    mam problem z moją octavią 1,6 101 km falują mi obroty miedzy 400 a 1300 obrotów a nawet zgaśnie tylko na gazie {sekwecja} wymieniłem kable ,świece, reduktor gazu ,listwę gazu, a dzisaj wsadziłem przepustnice,, uzywke,, ale dobrą bo golfik od kopla naniej jeździ bez problemu,dodam ze zaczeło sie to od momentu kiedy wymieniłem listwę gazu po około 500km,mechanik powiedział ze to zła regulacja gazu
    pomórzcie bo niewiem gdzie szukać problemu ?

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

na benzynie nieznam sie, za tyle zeby podpowiedziec na 100% ale czy adaptacje VAGIEM zrobiles? (przepustnicy)
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• jaca79
        Classic
        • 2008
        • 7

nie robiłem adaptacji przepustnicy,spróbuje jeszcze tego mam nadzeje ze to pomorze!

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

jaka instalacja, jaka listwa. na jakim ciśnieniu pracuje, jaki reduktor. wymieniane komponenty gazu na podstawie jakichś konkretnych złych wskazań w programie, czy ot tak - celujemy co pomoże??
          podaj jakieś konkrety to postaram się pomóc. jak rozumiem na benzynie utrzymuje obroty?
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• jaca79
            Classic
            • 2008
            • 7

cała instalacja jest firmy elpigaz sekwecja,reduktor wymieniłem bo nie trzymał ciśnienia,a listwe gazu bo niby to była przyczyna falowania wszystkie te cześci sa z firmy elpigaz wymieniałem je w warsztacie firmowym.Zastanawiam sie czy nie jechac do innego gazownika co ma pojecie na temat tej instalacji,morze jest cos z programem do gazu nie tak.

[ Dodano: Nie 01 Lut, 09 15:32 ]
            na benzynie minimalnie skacze wskazówka w granicach 100 obrotów

[ Dodano: Nie 01 Lut, 09 15:43 ]
            od wczoraj jeżdze na przepustnicy od kolegi ,zrobie na nowo adaptacje będę wtedy wiedzał czy jeszcze faluje minimalnie na benzynie.

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

Zamieszczone przez jaca79
              [ Dodano: Nie 01 Lut, 09 15:32 ]
              na benzynie minimalnie skacze wskazówka w granicach 100 obrotów
              ma stać jak zaczarowana. zrób porządek z benzyną - jakichkolwiek falowań, przygasań, itp.
              potem dopiero bierz się za gaz.
              na rozjechanej przepustnicy może nawet nie trzymać wolnych obrotów na gazie. a zasadą jest, że jeśli problem występuje na benzynie, to przy sekwencji gazowej ten problem na gazie jest zwielokrotniony. myślę, że reduktor był dobry, tylko wskazania ciśnienia szalały w takt falowania obrotów - zachodzą wtedy b.duże zmiany podcisnienia w kolektorze.
              sprawdź jeszcze, czy nie bierze gdzieś lewego powietrza- podciśnienia do regulatora na listwie, szczelność odmy, szczelność odprowadzenia na serwo hamulcowe.
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• jaca79
                Classic
                • 2008
                • 7

dzieki sprawdze czy nie bierze lewego powietrza .
                Mam jeszcze jedno pytanie czy odłączenie akusia spowoduje wykasowanie błedów w komputerze?

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

nie praktykuję takich rozwiązań....

Komentarz

• Matis68
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 195

Nie spowoduje - musisz wykasować błędy VAG -iem
                    http://www.youtube.com/watch?v=qtDOe...eature=related

Komentarz

• wojtass86
                      Drive
                      • 2008
                      • 60

Jaca i jak sytuacja z twoim autkiem?
                      Ja mam ten sam silnik i felerny elpigaz i identyczny problem jak Ty (falowanie itp)... Podmieniłem jak na razie listwę gazową ale bez rezultatu i nie wiem za co dalej się zabrać.

Komentarz

Pracuję...