zamek od strony kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• zamek od strony kierowcy

Witam,

czy ktoś już przymierzał się, lub wręcz wykonał jakieś sympatyczne podświetlenie schowków?

Głównie zależy mi na dwóch schowkach (nr 5 i nr 3) - Pierwszy (bardziej uchwyt niż schowek) pomiędzy fotelami na butelki, drugi na dole (zamiast popielniczki) w konsoli głownej

ale skoro jest nowy temat więc możemy w tym wątku opisać nasze modyfikacje do wszystkich schowków jakie są nieoświetlane.

Najlepiej jak by podświetlenie schowków 1,2,3,4 aktywowało się po otwarciu schowka a 5 równocześnie z włączanymi światłami mijania.

i tu mam pytania
    1. w jakie kostki i gdzie się wpiąć
    2. jakie diody użyć (są na 12V), lub może lepiej jakieś małe żaróweczki

zamek od strony kierowcy

Wiem ze temat był już przytaczany, ale mam małe pytanko na które nie za bardzo moge znaleźć odpowiedź.

Mianowicie: wkładka zamka od kierwcy przestawiła sie całkowicie o 180 stopni, i nawet kluczyk do konca nie wchodzi. Domniemam, że moze to byc spowodowane iż cały czas otwiera sie centralem i pewnie cos tam zaśniedziało.. coś moża zrobić czy wymieniać cała wkładke.

Teraz pytanie: ile wymiana może kosztowac i jak to sie ma poźnie? muszę mieć dwa kluczyki do kierowcy i pasażera, bo chyba wkładki bedą inne?

Komentarz

• redhead
      Ambiente
      • 2008
      • 161
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

pierwsze wymiana (robocizna) kosztować może różnie (zaleznie gdzie i od fachowości wykonawcy) - samemu najtaniej

bardzo podobnie w octavii)

komplet kupisz m.in. tu: http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1574#

co do samej wkładki zapytaj ww. - uzyskasz odp

po drugie - jeśli masz AC - polecałbym przed majstrowaniem z zamkami i kluczykami o kontakt z Twoim ubezpieczycielem - unikniesz niejasności i ew. kłopotów

Komentarz

• damianooo
        Classic
        • 2009
        • 10

Witam.Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
        Zakupiłem niedawno OCTAVIE 99rok,mam problem iż jak wkładam kluczyk do zamka to w ogóle nie mogę go przekręcić aby otworzyć drzwi(mam centralny z pilota)ale jeden sprawny zamek By się przydał...
        Miał ktoś taki problem??Da się go w miarę rozwiązać??

Komentarz

• Romekm76
          Rider
          • 2008
          • 392
          • Opel

damianooo, moze masz kluczyk nie od tej wkladki ?,np ktos zmieniał wkladke stacyjki i aby obnizyc koszty nie zmienił reszty zamków.
          Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
          Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
          A mówiła mama -
          "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
          http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• damianooo
            Classic
            • 2009
            • 10

Kurde tego nie wiem czy było coś wymieniane
            a nie da rady ocenić tego gołym okiem:/ heh
            Więc nic nie pozostaje jak wymiana wkładki zamka??

Komentarz

• redhead
              Ambiente
              • 2008
              • 161
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez damianooo
              Witam.Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
              Zakupiłem niedawno OCTAVIE 99rok,mam problem iż jak wkładam kluczyk do zamka to w ogóle nie mogę go przekręcić aby otworzyć drzwi(mam centralny z pilota)ale jeden sprawny zamek By się przydał...
              Miał ktoś taki problem??Da się go w miarę rozwiązać??
              mialem podobny problem
              pomogło kilkakrotnie na zmiane wd40 + bialy smar wurtha (czy coś podobnego) - gra i buczy przynajmniej z jednej strony (chodziły dwa, ale po zimie znowu coś tam od strony kierowcy niedomaga - będę mial czas to znowusz przeczyszcze i przesmaruje)

spróbuj może uda się

choć w dobie centralnego to rzeczywiście rzadko z tego się korzysta, ale awaryjnie warto mieć sprawne zamki

pozdrawiam

Komentarz

• damianooo
                Classic
                • 2009
                • 10

oky zaraz to zrobię zobaczymy czy pomoże

[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 18:02 ]
                dzisiaj próbowałem ruszyć zamki i nic na razie..WD40 i smar nie pomaga jeszcze jutro spróbuję...
                A jak to nie pomoże to pozostaje wymiana wkładki klamki??
                Wystarczy tylko kupic nową podmienić i będzie działać??

Komentarz

Pracuję...